"Alla är lika mycket värda."

​Jag funderar på om jag vill vara ensam för att det faktiskt är det jag vill eller om jag vill för jag inte riktigt funnit de som förstå mig. 

Jag menar, en av de som jag tycker bäst om att snacka med är en som får betalt för det.
Då kan man ju argumentera om att det kanske är just därför hon är så pass trevlig att prata med. Men jag har haft en hel del sådana under åren. Sådana som får betalt för man pratar med dem. Allt ifrån kuratorer till psykologer och psykiatriker. Vi har inte kommit så bra överens.
Med det menar jag inte att vi alla varit ovänner. Bara det att de inte riktigt förstår.
​En del har blivit frustrerade medan andra har skickat mig vidare i hopp om att någon annan skulle funka bättre.

Jag vet inte om hon som jag tycker om att snacka med nu förstår mig. Men hon lyssnar och verkar förstå det som jag säger i alla fall. Hon frågar om hur jag tänker och mina olika argument. Och vi har det trevligt. Även om mycket är otrevligheter så är det en lättsam och ändå trevlig stämning. 

Jag har en tendens att berätta saker som jag irriterar mig på eller tycker är jobbigt på ett skämtsamt sätt. Jag är allvarlig, men jag driver med både mig själv och andra. 

Att jag säger att de flesta är korkade och att man inte förstår mig är inte något fjortisbeteende.
Men de flesta tänker inte längre. De tycker att något skulle vara bra och sen blundar de för konsekvenserna. De romantiserar om sakerna och det är strunt samma vad någon annan säger för de har fel.
Det är jobbigt. 

"Alla är lika mycket värda."
Men är vi verkligen det? Tycker du att vi alla är värda lika mycket? För jag tycker inte det. Alla människor är inte lika mycket värda. Och jag är nästan villig till att säga att egentligen ingen tycker det. 

Då har jag fått höra att jag är ett svin och hemsk människa och allt möjligt. Men jag tycker att de som säger det är hemska människor. De är nonchalanta svin. 

De menar alltså att de som bryr sig om andra och jobbar på att göra det bra för sig själv och dess medmänniskor inte är värd mer än de som torterar och plågar andra?
Att det inte spelar någon större roll hur du är som person och vad du gör för du är ändå inte er värd än någon annan? Du ska ha samma rättigheter som de som kronisk förpestar samhället? 

I min värld så är man värd mer om man är bättre. Precis som man är värd mindre om man är sämre.
Och jag tycker inte synd om vuxna människor som beter sig illa. Du är för gammal för att kunna skylla på din uppväxt eller dåliga minnen. Ta ditt jävla ansvar precis som alla vi andra får göra och förpesta inte våran tillvaro bara för att du inte vill ta tag i ditt skit. 


Hade kunnat skriva mycket mer. Men klockan är mycket och jag borde sovit för en timme sedan.
Natti natti.

Gillar

Kommentarer