Annonser.

Är inne ganska mycket på blocket nu. Kollar om där kanske kommer upp någon liten valp till mig. 

Köpte Maito när han var 16 månader så har aldrig haft valp. 

Ser väldigt många annonser där hundarna är runt ett år. Hur kan detta komma sig? Förväntar sig inte köparna att djuren blir äldre? Att de faktiskt växer?

Tycker inte om sådant beteende. Hundarna bor med dig, de litar på dig och för dem är du allt. Skaffa inte ett djur om du inte tänkt behålla det! 

Och om du nu på grund av något ska sälja det så kan du inte ta samma pris som när du köpte det för 11 månader sen. De, precis som det mesta annat, sjunker brutalt i värde nästan direkt de fått ny ägare. 

Dagens favoritannons är nog gällande en Amstaff på 4år. 

Det står lite om hunden som att den inte går ihop med hanhundar och att den är "MKT väluppfostrad". 

Jag tycker inte om förkortningar. "PGA", "OBS", "T.ex." är väl de som är okey. 

Hur som helst! "MKT" är för mig inte okey att skriva i en annons. Det ser förjävligt ut och väldigt oseriöst. Samtidigt som jag kan ju tycka att om hundfan inte går ihop med hanar är den inte väluppfostrad. Mycket för att den uppenbarligen inte sköter sig då. Och väluppfostad för mig är att de bland annat kan umgås med andra hundar.

Priset på denna hund är 10 000kr. Säljaren skriver att den är köpt för 14 000kr tidigare. 

Vilket jag där också blir knas på. Jag misstänker starkt att 1000kr per år är lite väl lite att dra av. Och den kanske kan vara värd det om den har bra stamtavla. Men det står ingenting gällande föräldrar eller tävlingar. 

Motivering till det höga priset är att om man kan betala så kan man ha råd med att ha hunden. Och att genom att para hund får man tillbaka pengarna. 

För mig känns hela annonsen som ett skämt. 

Inte ett sådant roligt utan bara tragiskt. För jag tror att människan är väldigt seriös med denna annons och jag misstänker att den inte kommer få sålt hundfan för priset den vill.

Jag var bara tvungen att gälla av mig. Kunde inte riktigt skicka ett argt mail till människan. Troligtvis hade det bara lett till irritation och bråk. Men jag blir så ledsen på idioti. Så snälla, tänk efter. 

Gillar

Kommentarer