Barnslig i ensamheten.

Har hämtat ut två av tre paket idag. Var av det ena inte var till mig och det andra inte riktigt passar här. Blev bara två då det tredje är i en annan affär och där var en hel del folk där just när jag var i närheten. Men ja, har ju några dagar till på mig. Tror det är 12 kvar faktiskt. Har inte tvätttid på ett ta till ändå och då det är mina nya sängkläder är det inte så bråttom. Tvättar ju det innan användning.


Jag brukar sjunga, dansa och skutta omkring..
Snurrar, runt, runt, runt. Hoppar upp och ner och rör på höfterna.
Ler, blundar och låtsas som att tiden står still. Som att världen inte finns.
Jag är mig själv. Glad, full av energi och barnslig.
Dock för det mesta när jag är ensam. Är inte riktigt så när andra är i närheten. Det är inte så accepterat. De flesta vill att man ska vara stel, tråkig och allvarlig. Jag vill inte det. Det är tråkigt.
Allvarlig är jag i så många andra sammanhang, med så mycket annat. Vill inte vara det på "fritiden" också. De stunder då man inte riktigt måste. Det är väl bättre att le? Att ha roligt och att inte tänka på problem och tråkigheter alltid. Speciellt när man inte kan eller tänker lösa dem för stunden.

Så ja, jag är väldigt barnslig. Tycker om att leka lekar, klä ut mig och studsa runt.
Vara allmänt jobbig och ställa en miljon olika frågor.
Men jag gör det inte så mycket. Inte när särskilt många är i närheten. Kanske till viss del ibland. Men jag dansar inte. Sjunger inte.
Bara ler och skuttar lite.
Själv gör jag det nästan alltid. Vare sig jag är ute och går med hund eller om jag ska städa.
Bara jag sitter här dansar jag. Det är roligt, känns bättre.

Så det som jag funderar på för stunden är väl hur många andra som också gör så? Som också blir mer barnsliga och dryga när de är ensamma. För folk inte riktigt accepterar det. För att man blir dömd så hårt.
Att jag inte ska kunna vara ansvarsfull och allvarligt bara för att jag tycker om att dansa och le?
Att jag som klätt ut mig till rödluvan och skuttar runt inte ska veta något vettigt. Ska inte kunna något bra och användbart.
Nej, det är lättare ensam. Jag är inte omogen bara för att jag är barnslig.
Inte dålig bara för att jag ibland lever för stunden och slutar tänka på alla problem.

Så kom ska vi dansa. Kom hit ska vi skutta runt och le. Vi kan leka lekar och låtsas som att tiden står still. Som om världen just för stunden inte finns.
Att det bara är vi, här, nu som spelar någon roll. Att vi för bara någon minut är allt som existerar.


Gillar

Kommentarer