Beteenden jag inte tolererar.

Nämnde i det näst senaste inlägget att jag sällan säger ifrån utan mest studerar beteende. Så tänkte ta upp några saker.

Meningslöst skitsnack.
Framförallt om det är om någon som är dig nära. Känns inte allt för stabilt..
Är det däremot att man är orolig för den, sig själv eller något så är det dels inte meningslöst men inte heller riktigt skitsnack.
Det är skillnad på att vilja ha någon annans åsikt och att ha psyke som en 13årig flicka.

Försöka imponera och/eller framställa sig själv som bättre.
Klart att man kan säga positiva saker om sig själv. Men det är inte samma sak som att försöka framställa sig som bättre än vad man egentligen är. Brukar dessutom komma hand i hand med att snacka skit om andra. För det är oftast för att låtsas vara bra själv.
Jag blir imponerad av de som jag anser bete sig bra vid olika tillfällen. Inte särskilt imponerad av pengar, skryt, tillgångar osv.

Skällsord.
Det händer ibland. Jag har inte nolltolerans mot det. Men om det sker ofta och framförallt när man egentligen inte är förbannad på mig, är det inte ett accepterat beteende. Det är respektlöst.

Ge mig order.
Klart jag kan göra något för någon annan. Oftast säger jag ja. Men att tro att det inte är mitt val är inte okey. Man bestämmer inte över mig och jag bestämmer inte över dig.
Önskemål, men inte order.

"Men du då"
Att vid konfrontation eller kritik komma med uttrycket "Men du då" eller liknande för att förflytta fokus eller gå i försvar.
Tar jag upp något så är det det vi pratar om. Det innebär inte att jag gör allt rätt. Det innebär bara att jag försöker lösa något som för mig är jobbigt och väljer att ta upp det.
Du får ta upp ditt efteråt eller vid ett annat tillfälle när där inte redan är någon konflikt igång.
Jag vill lösa problem, inte bråka.

Springa iväg vid bråk.
Det är så oerhört respektlöst att göra någon ledsen eller upprörd för att sen försvinna. Gör mig inte förbannad för att sen gå för Du tycker det är jobbigt.
Ett av mina ex brukade gör det. En gång sprang han ut så snabbt att han glömde sina nycklar, så jag låste lugnt ytterdörren. Till mitt egna hem.

Svartsjuk eller avundsjuk.
Försök inte göra mig svartsjuk. Det leder oftast till att jag tar avstånd och blir väldigt bitchig. Har även en tendens att inte svara på frågor gällande vad jag gör och vem jag träffar/inte träffar. Vid ett sådant tillfälle är jag inte alltid helt säker på om jag kan ta vilket svar som helst och lär där av inte heller ställa någon fråga.
Vid avundsjuka eller försök till avundsjuka lämnar jag. Är jag inte tillräckligt kan jag inte göra något åt det och där av är det inte en relation som passar mig.

Lögner.
Ganska uppenbar kan jag tycka. Dock inte nolltolerans där heller. Det beror på vad det gäller och framförallt anledningen till lögnen.

Offerposition.
Att många gånger försöka framställa sig som ett offer. Att världen är ute efter en eller att människan är den sämsta som finns.
De båda klassar jag som att ta en ställning som att man är ett offer.
Skit händer, ingen kan vara helt värdelös och framförallt så orkar ingen med någon som kroniskt gnäller på ett negativt sätt gällande sig själv.

Egocentrisk.
Väljer du dig själv och dina egna känslor i de flesta situationer utan att tänka på mig så behöver jag inte heller tänka på dig. Du gör det redan tillräckligt för oss alla. Du står inte över mig.

Skrikande.
Man skriker inte aggressivt till folk. Det kan hända att man tappar det helt, men det ska inte vara någon vana.
Tv-spel är skitbra att skrika ut sina frustrationer på!

Oansvarig med ekonomin.
Vi är vuxna människor. Vi får ta vårat ansvar och inte bli skuldsatta långt över öronen gällande skit.
Vet du inte det sen tidigare så berättar jag nu. Räkningar går ALLTID först.

Hämnd.
Det är skillnad på konsekvenser och hämnd.
Konsekvenser är ett sätt att visa att det inte är ett okey beteende och förhoppningsvis få människan att ändra sig. För dens, din och/eller omgivningens skull.
Hämnd är ett egocentriskt tankesätt och går mest ut på att försöka göra så man själv blir på bättre humör.

Strunta i gränser.
Vill jag inte något så ska jag heller inte det.
Vill jag något som betyder mycket för mig så ska man respektera det. Likaså mot dig.
Är det något man inte klarar av eller struntar i så behöver man inte heller ha kontakt.

Allmänt oansvarig.
Igen, vuxna människor. Man tvättar, städar, fixar mat, diskar och duschar.
Klart man kan hamna i perioder då det kanske inte sker så ofta som man hade velat. Men att ständigt vara oansvarig med sådant är inte okey. Det är mest bara äckligt.

Grattis, där har du nu 15 saker som jag inte accepterar i längden om det är något som ofta upprepas.
Det är även saker jag inte alltid påpekar utan mer studerar för att senare lämna om jag anser att det är för mycket.

Gillar

Kommentarer