Bjäbbiga människor.

Orkade inte skriva mer igår. Hade fullt upp att skita i det helt enkelt. Natten till idag har jag fått sova ungefär 3-4 timmar. Vaknade av att hund pep som satan i hallen. Fick kasa mig ut från täcket och den underbara sängen för att snabbt klä på mig och ta ut pipen.
Skönt att han säger ifrån när han bli akut nödig, drygt att jag inte fick sova. Så halt yrvaken hasar jag mig fram där ute när någon knackar på rutan. Så halvsovande som jag är struntar jag i att bry mig om det och fortsätter gå.
Kommer runt om på andra sidan huset där någon nyss knackat och hör någon dividera om "Är det hon?" var på följt av någon annan "Ja, hon är det.".
Förstår att det handlar om mig och att någon nu ska tjafsa om något med mig. Vad det skulle gälla hade jag inte någon aning om och var inte heller riktigt något som jag var särskilt intresserad av att veta även om informationen snart skulle komma.

Precis innan jag är vid trägården som jag hört någon av dessa dividerande människor från, säger någon surt till mig att jag ska minsann ta och blocka upp efter min hund.
Av vana och sunt förnuft stannar jag och tittar upp på människan. "Va?"
"Ja, du får ta och plocka upp efter din hund!" hör jag igen, dock från grannträdgården.
"Jo, jag plockar alltid upp efter min hund. Jag kan dock inte plocka upp när han kissar." och hinner väl gå två steg till innan jag hör.
"Ja, men han får inte kissa i de buskarna!" Från kvinnan som började gnälla på mig och det var där jag kände att denna konversation var långt ifrån över.

Efter någon minut av, ja, jag vet inte, dividerande från hennes sida och smått ointresse från min, sa jag till henne att om hon nu kunde vara snäll och be mig att hon skulle uppskatta att hund inte kissade där skulle jag nog kunna visa hänsyn till detta önskemål och hålla hund där ifrån, även om detta gällde en allmän rabatt och inte en som ingår i hennes hyresavtal.
Så då var det löst, jag börjar höja musiken i hörlurarna och hinner gå några steg till innan gubben från trädgård nummer två öppnar sin käft igen och säger till mig
"Ja, om du låter han fortsätta kissa där kommer jag lägga ut gift så din hund dör!"
Denna människa har för övrigt stått och tjafsat i bakgrunden när jag och tanten i grannträdgården hade vår konversation(?). Men ingenting som jag orkade bry mig över utan det var snarare något bakgrundssurr.

Hur som helst så stannar jag till igen, vänder mig mot honom och meddelar att man inte hotar min hund och om jag så velat så har jag all rätt att låta min hund kissa där. Hyresvärlden har sitt godkännande och att man även inte hotar någon.
Tanten ska då lägga sig i igen och börja tjafsa var av jag istället vänder mig mot henne "Var inte jag trevlig mot dig?"
"Jo."
"Ja och då tycker jag inte att du behöver tjafsa och vara otrevlig. Jag lovade dig att jag ska hålla mer koll så hund inte kissar där så då behöver vi inte detta."
Hon höll väl med och än en gång öppnar gubben ett hål som hade varit bättre om det hållits stängt.
"Ja, annars lägger jag gift där så han äter det och dör."

Vid detta laget börjar jag bli smått irriterad, inte bara det att jag knappt fick sova, slet på mig kläder, kastade mig ut med nödig hund och var tvungen att stå och dividera om allt det här med var hund ska och inte ska göra sina behov och hurvida jag plockar upp eller inte, nu ska jag även ha en gubbe som inte bara tycker att jag, som hundägare, enbart ska ha min hund i hundrastgåren(?) utan att han även ska stå och hota mig att ha ihjäl min hund när jag inte gjort något som helst fel och dessutom kom överens om att jag kunde visa hänsyn till tantens önskemål. Även om jag lika bra hade kunnat strunta i det.
"Du är tillräckligt gammal till att för att förstå att man beter sig bättre. Tack."

Under hela tiden har jag pratat trevlig och lett vänligt mot dem båda. Har inte snäst eller på något sätt vaken tappat humöret eller haft ett ohyfsat språk.
Fortsätter till att gå i direktionen jag skulle på från början, hör gubben fortsätta tjafsa om något undertiden som jag höjer musiken och fortsätter vara i min egna värld.


Blir så trött på en del människor. Känner dock inte att jag vill sjunka till den låga nivån så brukar hålla det i trevlig ton och ett vårdat språk från min sida. Alltid ett vänligt leende. Man ska var snäll, trevlig och visa respekt. Hur mycket idioti det än må komma från den andra, alltid visa respekt och vara trevlig.

Och är lagom trött på att man ska tycka att det är mer okey att käfta och vara på mig bara för att jag ser så ung ut. För många hade inte gjort det på någon "vuxen" vilket också stör mig ganska så mycket. Ännu mer när jag inte gör något fel. Jag må se liten ut men jag kan också säga ifrån och till skillnad från många andra så gör jag det på ett trevlig och respektfullt sätt som gör att du känner dig sämre. Sådant är ju ännu värre när det är en liten dum blondin som sköter sig och beter sig bättre än dig.
Skärp dig!


Nej, bilderna är inte från idag. Har inte orkat fixa mig än.

Gillar

Kommentarer