Citat.

När jag var yngre hade jag en plansch på väggen. Har inte riktigt tyckt om planscher någonsin. Gör det fortfarande inte. Men jag hade den. Den hängde där säkert i sex år. Från jag var tolv tills jag blev 18 och flyttade. Tror att jag slängde den i flytten om jag inte minns fel.
Hur som helst så var det en ganska ful plansch även den. Men det stod "Never give up!" på den. Och ja, det låter väl lite halvkast. Jag är medveten om det. Men den hjälpte mig väldigt mycket. Att se den gjorde att jag orkade lite mer. Just att jag inte skulle ge upp, hur mörkt det än såg ut ibland. Och det är väl det som jag nästan alltid jobbat på. Nästan alltid tänkt på. Det som har gjort att jag fått styrkan att fortsätta trots att jag inte orkat, trots att jag inte riktigt velat. Det är väl även därför som jag är så sjukt envis av mig. På gott och ont.

Då var det nog det enda som jag tänkte på. Det enda som jag verkligen följde. Nu har jag fler. Hur B det än låter. Många sådana har faktiskt en bra poäng. Och jag försöker vara en bra människa. Försöker att bli bättre. Tar även citat som får mig till att tänka.

"What's the sense in praying when you already know the truth?"

Jag älskar det. Det får mig till att tänka. Ja, det mesta får i och för sig mig till att tänka. Men ändå.
Hur kan det komma sig att man ibland, även om man vet hur det är, hoppas på något annat? Att trots att man vet ändå inte släpper hoppet? Är det för att viljan är starkare än förståndet?

Det känns som om att man ibland hellre då vill leva i en lögn. Jag skulle haft det citatet för så många år sedan. Skulle tänkt efter då istället. Tror att det hade ändrat en hel del. Det får mig ju till att tänka efter. För jag har gjort så många duma val och beslut även om jag varit helt säker på hur det egentligen ligger till. Att jag egentligen inte skulle gjort som jag valde att göra. Gjort bara för jag ville något annat. För att jag struntade i sanningen. Kanske därför jag nästan är som besatt av den nu. Därför som jag verkligen avskyr lögner. För att jag vet om att min vilja ibland är starkare än mitt förstånd. Att jag gjort så många dåliga beslut.

Just nu är det väl inte riktigt något som jag tycker att citatet stämmer särskilt mycket in på. Kanske på livssituationen men inte någon specifik del, händelse eller människa. Det bara ger mig så många tankar. Får så många andra frågor. Även om jag anser att detta är en av de bästa som finns. Jag älskar den frågan. Den är underbar.


Gillar

Kommentarer