De ljuger.

Nu är det officiellt; alla mina fiskar är döda. Fick hem en sjuk som smittade alla andra så de dog. Ska inte skaffa fler nu på ett tag. Tycker att döda små akvariefiskar är väldigt äckligt och har plockat upp tillräckligt många döda sådana nu, så jag klarar mig bra utan det ett tag. Isch. Borde kanske hålla mig till pälsdjur. Tror jag har mer koll på dem. Hoppas verkligen det. De har om inget annat överlevt längre.

Ändrade även texten här då en hel del sagt ifrån att det var svårt att läsa. Dessvärre kan jag inte göra något tjockare nu då det alltid är tjock text. Lite tråkigt men tror nog att jag överlever ändå.

Tänkte på det som de säger. De.. Hm.. Undra vem de är egentligen. Inte det jag ville ta upp så jag fortsätter där jag började. De säger att man inte kan ändra någon annan. De ljuger. Man kan visst ändra någon annan. Det är faktiskt väldigt lätt. Kanske lite för lätt.
Bara att utsätta dem för något hemskt. Sen är de inte längre den samma. Jobbiga och traumatiska händelser har en tendens att ändra en. Dock oftast inte till det positiva. Vilket troligtvis är det som man menar. Men det framgår inte riktigt och jag tycker om att vända på saker, om det går. Vilket det i detta fallet gör. Man kan se det på olika sätt.

Att ändra någon till det positiva är dock svårare och mycket mer arbete. Det går, men det är väldigt jobbigt. Speciellt om människan i fråga inte riktigt är villig att samarbeta.
Men egentligen, varför skulle man inte vilja bli bättre? Att ändra på sig och både ha och känna sig bättre. Varför skulle man inte vilja det? Är det envisa eller att man inte känner sig värdig det? Kanske lite av båda?
Vad är man egentligen rädd för?

Det är en fråga som jag ställt mig många gånger de senaste månaderna. Vad är jag egentligen rädd för? På vilket sätt kan det bli sämre om det går fel? Hur pass bra blir det om det blir rätt? Är det värt risken och hur mycket kan jag vinna på det?
Har så jag tidigare gjort på något sätt gjort något bättre, något bra? Eller är det något som jag borde ändra på?
Ibland har svaret varit ja, ibland nej. Ibland har sättet jag gjort något på funkat, det har blivit bra. Och ibland borde jag finna något annat att förhålla mig till. Borde göra annorlunda. Borde vara bättre.

Ställer många frågor. Får inte alltid svar. Får nästan aldrig svar från någon annan. Men det är inte alltid det som jag behöver heller. Ibland behöver jag mest ifrågasätta mig själv. Dock kan jag svara på långt ifrån allt. Det hade varit skönt om någon svarade någon gång. Vilket händer och kan väl förstå att man varken kan eller orkar svara på allt. Är ju som en liten unge med mina miljoner frågor. Tänker väl förmycket. I alla fall på förmycket skit. Är ju bara så nyfiken av mig. Så höga krav på att bli bättre. Har dock inte lika höga krav på andra. Andra får göra fel och misstag, bara jag som inte får. Jag borde ha mer koll, alltid.

​Ja, jag är helt värdelös på att stänga lådor och skåp hemma.

Gillar

Kommentarer