Ditt val är inte mitt ansvar.

Har fixat till mig. Kanske lite sent men i alla fall.
Har även tagit kontakt med den del människor som jag puttat bort. En del av de som jag skulle skydda från mig. För att, ja, jag vet inte. Jag är dum i huvudet?
Som jag tidigare skrev så har jag tröttnat. Mycket på mig själv och min idioti. Varför ska jag hela tiden förstöra för mig själv? Varför tror jag hela tiden att folk har det bättre utan mig? Nej, det är slut med sådant trams. Speciellt om de vill stanna. Om de tycker om mig. Precis som att jag tycker om dem.
Så nu börjar jag på nytt.
Så som jag gjort tidigare har uppenbarligen inte funkat så bra för mig. Nu ska jag ha de jag tycker om runt mig, de som tycker om mig. För den jag är.

Ska inte längre vara inlåst i mitt hem. Ska inte längre putta bort alla som kommer nära. Alla som försöker bry sig. Det är deras val. Jag kan inte skydda folk för mig. De är vuxna människor. Det är deras ansvar. Och för att citera en från ett mail jag fick förra veckan.
"Mitt val är inte ditt ansvar, oavsett hur stor och stark din empati än är eller blir. Det blir skevt, konstigt och medberoende när vi tar ifrån andra människor deras ansvar för sig själva – dels lär de sig inte ta ansvaret själva – dels kan du själv skada dig på hur riktigt illa funtade människor du (genom att ta deras ansvar ifrån dem) lätt drar till dig (för att deras liv i princip fordrar någon som oss för att gå runt) beter sig"
Han har rätt. Kan inte säga det bättre själv. Det är väl mest synd att jag inte kommit fram till det förens nu.

Tack.

Gillar

Kommentarer