Du bestämmer.

Det är du som bestämmer vad du ska ha för förhållanden. Kanske inte alltid med vem, för de precis som du, bestämmer vem de ska vara i närheten av. Att det tagit så lång tid för mig att förstå detta. Att komma på att det är såhär det ligger till. Jag kan inte bestämma hur du ska behandla mig, men jag kan bestämma vad jag tolererar. Du kan inte bestämma vad andra ska göra, tänka och känna. Men du kan bestämma vad du vill och inte vill ha i din närhet. I ditt liv. 

Som i skolan. Du ska inte sluta svara på frågor eller skita i att räcka upp handen för att andra ska ha en chans. Det är ditt liv, din framtid som står på spel. Det är ditt ansvar att göra det så bra som möjligt för dig. Det är inte rätt att du ska få sämre betyg och svårare att skaffa jobb/plugga vidare för att du var snäll och lät dem andra svara på frågor. Deras liv går vidare utan dig. Men i ditt liv är du det viktigaste. 

Jag tycker att man ska göra saker för andra, så som man vill att de ska göra för en själv. Men det håller inte att hela tiden ge en del av sig själv utan att få tillbaka det. Det funkar inte i längden. Till slut finns ingenting kvar. Det känns som att man inte spelar någon roll längre. Alla delar är borta och det är bara ramen kvar. 
Kom ihåg att det är i kriser man utvecklas mest. Att man måste bryta ner för att kunna bygga upp. 
De bröt ner dig och nu är det upp till dig att bygga upp igen. För du är något av det viktigaste du har. Deras liv fortsätter utan dig. Den enda som du kan vara helt säker på kommer vara i ditt liv för alltid är du. Det låter kanske deprimerande och att jag är sur. Men det är sanningen och nej, jag är inte sur. Inte nu längre. Jag har bara slutat bry mig om de som inte bryr sig om mig. Om de som inte tar sitt ansvar.

Kan inte du bry dig om dig så kan inte jag det heller. Jag kommer alltid att finnas där för de jag tycker om, även om vi inte har kontakt, när de vill bli bättre kommer jag att finnas där. Jag väljer inte hur andra ska göra, men jag har makten att välja bort dem om de inte gör som jag vill de ska göra.

Jag kan inte längre bry mig om de som inte själva bryr sig. De krossade mig och nu bygger jag upp något starkare, större och bättre. 

Jag kan välja bort. Mitt liv går vidare utan dig. Det är upp till dig att välja om du vill vara med eller inte. Det handlar om mig nu. Och jag har valt att ta avstånd från skit. Jag är bättre än så. Jag förtjänar bättre.​

Gillar

Kommentarer