Interna lekar.

Jag har läst att man är en riktig introvert om man har intern skämt med sig själv. Men hur är det om man hittar på egna lekar och tävlingar?

Jag spenderar mycket tid på att komma fram till hur olika människor tänker och fungerar. På att studera och kartlägga hur de är.
Jag tycker inte om det oförutsägbara. Så att förstå de flesta andra hjälper mig att till viss del känna att jag har lite kontroll. Förhindrar en hel del överraskningar.
Skapar helt enkelt mer tillit.

Däremot så är det många saker man inte kan säga högt till folk.
Som när de ljuger. Mja, om jag blir riktigt frustrerad alternativt har smått tråkigt kan jag göra det ändå. Då blir det ofta väldigt aggressivt från lögnarens sida. Vilket jag ibland kan roas över.
Jag menar, först ljuger du och sen blir du aggressiv mot mig, som bara påpekar det? Jag lovar, det är inte mitt fel att du ljuger. Det är bara ditt.

Jag tyckte väldigt mycket om både memory och finn fem fel som liten. Och var ändå ganska så bra på det. Men det är inte längre något som jag brukar ägna någon tid till. Istället använder jag mig av andra människor och min kunskap om dem för att leka "Hitta lögnen".
Och var gång jag finner en lägger jag den på ett fint ställe mentalt. Så jag verkligen kommer ihåg. Och funderar både på hur dum människan tror jag är men även hur många lögner jag inte ser.

När någon säger att den ska göra något så bettar jag med mig själv om den kommer eller inte kommer till att göra det.
För det är inte heller något som man kan berätta för personen i fråga. De flesta är som små trotsiga barn. Inte bara det att de säger att de ska göra saker som de sen struntar i, utan även att om man berättar det så kommer de göra det enbart för att bevisa en fel. Som att det skulle vara något slags straff för mig?
"OMG! Du gjorde för en gångs skull vad du sa att du skulle. Usch på mig!"
Precis som att vi båda inte vet om att du gjorde det enbart för jag sa att du ljög.
Denna lek fungerar också till sådant som ingen har sagt. Att man bara vet vad någon kommer göra vid olika tillfällen.

Ja, jag tycker om när saker och folk är förutsägbara. Men jag uppskattar inte när man ljuger eller inte gör saker som man sagt eller borde göra.
Så jag har ett sätt som gör att det blir mer roande och mindre frustrerande för mig.
Bäst hade det ju varit om alla bara slutade ljuga och gjorde vad de borde. Men Så naiv är jag inte att jag förväntar mig att det ska hända.
Så jag leker lekar.

Gillar