För att man vill ju visa sina bästa sidor..

Är du den samma på internet som i verkligheten? Försöker du framstå som bättre? Som den där människan du egentligen velat vara. Eller är det så att du tror något annat om dig än vad som är sant? Att du inte ser när du säger emot dig själv?

Med en del människor märker man ganska så tydligt att de inte är de samma på nätet som i verkligheten. Är det så att man vill vara så som man är här? Är det en flykt från verkligheten? Varför skulle man inte kunna vara den samma både här och annars? För att man kan gömma sig hemma i sin trygghet här? Varför inte jobba på att få detta till verkliga livet? Är man ett svin egentligen eller bara missförstådd?

Lite som de människor som låtsas vara något annat den första tiden som man har kontakt med dem, den första tiden som man träffas. Och hur kan det komma sig att det i större delen är bra saker som sen försvinner och inte tvärtom? Hur kan det komma sig att man försöker visa sig som något man anser vara bättre än sig själv för att sen återgå till sitt egentliga jag? Varför inte ändra sig permanent då?
Har ställt de frågorna flera gånger. För jag anser det vara felaktig reklam.

"För att man vill ju visa sina bästa sidor till en början."
Men det måste ju betyda att man anser att man är sämre. Och hur tjänar man något på det? Varför skulle någon stanna när de märker att du ljugit? Varför skulle man vilja vara kvar när människan man faktiskt tyckte om inte existerade? Varför? Hur tänker man där? Är du så pass dålig att ingen skulle tycka om dig för dig? Så pass värdelös att du tror att ingen skulle kunna älska dig för den du egentligen är? Varför skulle du vilja att någon tycker om den som du hittade på? Känns det inte sämre när du är medveten om att ingen tycker om dig för människan du egentligen är? Inte för att du nödvändigtvis är dålig utan snarare för du inte visat vem du är.

Om du bygger upp en fasad och får någon att tycka om fasaden är det troligtvis människor som går när den rasat. Dels för att det inte var någon människa som de brukar umgås med eller tycka om men även för att det varit en lögn.
Så varför ljuger du? Hur gynnar det någon i längden? Är det inte väldigt ensamt?

Gillar

Kommentarer