Friendzone.

"Sluta friendzona den snälla killen och ge honom en ärlig chans från och med nu."
Läste detta och anledningarna till varför. Lite i brist på annat nu när jag ändå inte har så mycket annat för mig och folk delar så mycket skit på facebook. Finns det någon som läst denna text och sen bara "Ja, de har rätt. Bäst att jag gör så! Hur kunde jag missa detta?!"? Existerar den människan? För det känns väldigt osannolikt. Visst, det finns de relationer som skapats efter att någon av dem varit i firendzone under ett tag, kanske även några år. Och det är ju bra för dem. Men det är väl för att man lärt känna någon bättre och insett att relationen är så som man skulle vilja ha i ett förhållande, att det bara fattades sex.

Men har du någonsin hört någon säga "Denna människan är trevlig, lätt och rolig att umgås med, vi har så mycket gemensamt, hjälpsam och snygg men den är för snäll mot mig."? Någon? Någonsin? Det finns säkert, men de är väldigt svåra att finna. För det är inte så det ligger till. Har även fått höra flera gånger "Man får vara lite på och passa sig så man inte hamnar i friendzone." och andra kommentarer som syftar på det samma som denna.
Är det så att ni/de som hamnar här verkligen inte har någon aning? Vet du seriöst inte varför du hamnar i friendzone? Nu direkt när jag bara tänker lite snabbt kan jag komma på två olika scenarion. Och för att fortsätta med det som inlägget började med tar snubbar som hamnar i detta. Ja, det finns även flickor och det gäller troligtvis samma även med dem.

Första: Ni är skitbra vänner. Pratar om i princip allt, har både kul och trevligt tillsammans. Lyssnar och uppskattar varandras åsikter. Du är killen som alltid finns där för henne och som hon vänder sig till när det är något. Både de bra och de dåliga sakerna. Ni är bästa vänner, men inte mer. Även om du så gärna vill mer. Du är i friendzone.
Tror du verkligen att det är för att du är för snäll? För att ni har det allt för bra tillsammans som du hamnat där? Jag är ledsen att behöva nämna det men nej, troligtvis inte. Det är för att du inte ser tillräckligt bra ut. Du väcker inte hennes sexuella intresse. Du är säkert helt underbar och hon verkligen älskar dig. Men ditt utseende tilltalat inte henne och där av blir du mer som en vän, mer sedd som en familjemedlem än en partner.

Andra: Du tror att ni är vänner. Du inbillar dig att du är snäll och bryr dig. Men det är inte så fallet är. Det som du bryr dig om är dina känslor, vad du vill och tycker. Att du gör något som borde vara snällt för att sedan känna att hon står i skuld till dig. Att tycka att hon ska vara glad och visa tacksamhet för det som du bara valde att göra för henne. Även om hon kanske inte bad om det eller ens nämnde något gällande det. Du gör sådant för att sen, så fort du vill något känna att du har rätten att få din vilja igenom för du gjorde faktiskt något snällt. Man skulle kunna se det som att du försöker köpa henne. Du finns där och ställer upp, men inte riktigt för att du bryr dig om henne utan mer för att du bryr dig om dig själv. Hela tiden hoppas på att det snart kommer hända något.
Dessa människor brukar vara okänsliga och väldigt falska. Det är människor som egentligen inte känner människan som de försöker köpa. De hör ord men lyssnar inte, tar inte till sig något. Är mest ute efter sin egna vinning. Varför gör man så? Om du inte lärt känna henne, varför ska du tvunget ha henne? Varför jobba så hårt i flera år för någon som du inte har någon aning om hur den är och vad den tycker om hos andra? Vad vill du med henne till? Är det någon status att fånga henne? Är det för din känsla att du äntligen lyckats? För ingenting som du gör är för du vill henne väl, för att du vill hennes bästa. Allt är för dig. För att du på något sätt ska känna dig viktig och en del av hennes liv. Du rättar dig efter hennes åsikter för att försöka vinna henne. Vinna den där flickan som du inte bryr dig om utan bara vill ha för att. Du är inte hennes vän, du ser henne som ett objekt. Så gör inte vänner och varför skulle hon vilja ha dig? Varför när du bara bryr dig om dig själv?
Och du, även om du skulle vara väldigt snygg så är din insida så hemsk att hon aldrig skulle vilja ha dig.

Vad händer om en sådan människa får den där flickan efter något år? Hur blir den då? Är du snäll eller elak? För jag har känslan av att du blir ännu mer ett svin. Hela er relation har varit att du ska fånga henne. Att du inte brytt dig om henne, hennes känslor och vad hon vill. Om hon sen väljer dig behöver du inte kämpa för det längre. Blir du dig själv då? Visar du henne att du inte bryr dig då? Att det enbart var för ditt intresse och alla de "snälla" sakerna som du gjort, använder du det emot henne? Trycker du upp det i hennes ansikte som att hon nu står i skuld till dig? Att hon borde vara tacksam och det är du som nu har maken? Eller du drar så fort du fått henne på rygg?

 

Gillar

Kommentarer