Giftermål.

Fick förfrågan tidigare om jag någonsin skulle vilja gifta mig. Inte med han som frågade utan överlag och till hans förvåning sa jag ja. Ja, jag skulle vilja gifta mig. Nej, inte i någon kyrka, vilket även var följdfrågan jag fick utav honom efter att han återhämtat sig från svaret han fick på första frågan. Kan dock förstå hans förvåning. Jag har ju lite problem med förhållanden. Relationer överlag känner jag. Förstår ju så väldigt lite. Gör ofta så fel. Kan inte leva upp till de nya saker som förväntas av mig när man ingår i ett förhållande. För av någon märklig anledning så ändras så mycket då. Och jag har kommit fram till att det jag inte tycker om är att det måste ändras. Att jag ska bli annorlunda. Snällare, mysigare och allmänt mer som motsatsen till hur jag är och varit alltid annars. Det blir för mycket krav, för mycket begränsningar.

Jag har levt i fantasin att man skulle vilja ha ett förhållande med mig för hur jag är. Inte att man hoppas på att jag ska bli någon helt annan eller vara "så som man ska" i förhållanden. Vem bestämde hur det ska vara? Varför måste man vara på ett speciellt sätt bara för man är tillsammans? Har man inte ett förhållande för man älskar varandra och har någon plan att spendera en längre tid tillsammans? För man tycker om den andra, som den är?

Hur som helst, om jag någon gång skulle vilja gifta mig? Ja. Ja, det skulle jag. Vilket kanske är lite märkligt då jag oftast inte tycker om att planera något med någon annan. Tänker hela tiden att saker kan ändras, om så bara på någon timme, någon minut. Att bara för att jag vill träffa dig idag, betyder det inte att jag vill träffa dig nästa vecka eller ens imorgon. Vem vet, detta kanske är vår sista tid tillsammans, eller den tiden kanske redan har varit och vår kontakt bara mättas av nu. Då vill jag inte ha den där känslan av att jag måste träffa dig, bara för vi planerade det, för att det förväntas av mig. I giftermål är väl egentligen poängen att man ska spendera livet tillsammans? Att det är planen man gör. Löftet man ger till den andra. Det skrämmer mig. Det skrämmer mig väldigt mycket. Lite så jag troligtvis hade sprungit på andra hållet om "Tills döden skiljer er åt." hade blivit sagd. Så det hade ju inte fått vara med. Även om jag vetat om det så blir det värre när någon säger det. Då blir det bekräftat på en helt ny nivå.

Så, varför skulle jag vilja gifta mig? Svaret är enkelt, jag vill ha en fin klänning. Ja, precis därför. Under väldigt många år har det varit den största anledningen till att gifta mig. Så jag kan ha en stor och fin klänning. Vara uppfixad och nästan vacker undertiden som inte en enda människa raggar på mig. Att kunna vara så bland folk utan att det skulle ske.
Inte planen om att spendera tid med någon jag älskar. Inte att bekräfta att jag älskar någon. Alla juridiska saker som blir lättare är heller inte någon större anledning. Det är den där klänningen och att få känna mig fin utan att ha någon hängande över mig vart jag än går. Någon som ser men inte lyssnar. Och nej, jag har inte letat någon klänning. Har inte någon plan. Har aldrig riktigt haft det. Men den där tanken är vacker. Nog för att jag är vacker i den.

Älskar jag någon känner jag inte något behov av att visa det för hela världen. För mig räcker det att visa det för människan ifråga. Vill jag spendera mycket tid med någon behöver jag inte ha det på papper, lär inte glömma det. Inte som att jag skrivit något papper gällande de människor som jag älskar nu, kommer aldrig göra heller. Varför skulle det vara annorlunda bara för att man vill bo ihop, för att man har sexuellt umgänge tillsammans?

Förlovning brukar hända innan giftermål. En del blir kvar vid förlovning och aldrig gifter sig. Inte ens om de så spenderar resten av alla åt tillsammans så tar de det där steget till giftermål. Och om nu allt detta skulle hända mig. Planen till att gifta sig, förlovning. Så skulle jag vilja göra så man gjorde förr. Att inom ett år efter förlovningen gifter man sig. Ska det hända så ska det inte dras ut på en halv evighet. Det ska inte vara att någon är lite osäker. Det ska göras och det ska göras ordentligt. Dock inte i kyrka!


Gillar

Kommentarer