Hjälp.

Hur kan det komma sig att vi ska hjälpa alla andra när vi inte ens kan hjälpa oss själva? Borde det inte vara bättre om vi fick någon hyfsat bra balans här innan? Ett system som faktiskt funkar? För det gör inte detta. Ja, det kanske är bättre än många andra länder men det betyder inte att det är bra. Det betyder inte att det faktiskt fungerar.

Att om du misshandlar och missköter ett djur och blir dömd till att inte få ha något kan flytta till ett annat län och är fri till att börja om.
Om du har barn som du inte sköter eller tar hand om, som råkar illa ut, kan flytta till en annan kommun och all undersökning släpps.

Det tar oftast ett tag innan allmänheten märker av det. Innan det går till någon anmälning, innan någon hör av sig. Efter det ska socialtjänsten göra sina undersökningar. De ska kolla upp, vilket väldigt sällan går direkt. Sådant brukar vara svårt att märka och kunna ta ställning till. Efter det ska beslut tas. Ett beslut hurvida de är lämpade till att ha sina barn där eller inte. För det är inte det man vill göra. Man vill inte ta barn från deras biologiska familj. Och barnen har inte lärt sig bättre. De förstår oftast inte att det som hänt, händer är fel. De hjälper till att motarbeta så de inte blir tagna från det enda stället de vet om. Den enda familj som de har. Att när socialtjänsten är hårt efter dem kan de bara flytta till en annan kommun och börja om på nytt.
På vilket sätt är det rätt? Hur kan detta inte vara något som människor skriver och klagar särskilt mycket över? Varför är det så pass få som bryr sig om det? Varför blundar du?

Om du vill förändra världen, om du vill skapa en bättre plats och rädda människor, djur, barn. Varför då inte börja där det är närmst? Varför då inte börja på den plats där det sägs att dina åsikter kan göra skillnad?

Men vårt land är bra, majoriteten av människorna är inte inkompetenta. Låt oss rädda liv och inte människor. Det är antalet som räknas, vem bryr sig om deras fysiska och psykiska hälsa?! Du är okey så länge du inte är död.
Det gör ingenting om du växer upp i ett helvete. Ingenting om du inte lär dig och förstår vad som är rätt och fel. Om du växer upp utan någon moral och förstör livet för både dig själv och andra. Det är okey, så länge du inte är död. Så länge du lever i detta land.

Men vad vet jag?! Jag är ju bara en dum blondin.

Gillar

Kommentarer