Ingen saknar mig.

Många är rädda för att de ska glömmas bort när de dött. Att deras minne ska försvinna. Som om de aldrig funnits från första början.

Det är inte något som skrämmer mig. Det är så jag vill ha det. Jag vill inte vara något. Vill inte att man kommer ihåg mig. Jag är inte speciell, ingenting att komma ihåg. Inte som att jag någonsin gjort något stort eller beundransvärt.

Och tanken slog mig nyss när jag var ute med hund, hade det inte varit för djuren hade jag kunnat försvinna. Jag hade kunnat dö, bli kidnappad, hamna i koma eller något och inte en enda hade märkt det på minst en och en halv vecka. Då hade det varit mamma, för jag ska höra av mig varannan dag. Det hade ändå tagit så pass lång tid innan hon börjat undra. Det var så det var sist.

Ingen annan hade saknat mig eller ens undrat. Det värsta är väl att det är sant.


Mitt ego svider, det gör ont att tänka på men resterande del av mig är glad. För jag är inte värd det. Jag är inte speciell. Inte bra, inte värd det.

Jag vill inte att någon ska må dåligt på grund av mig. Jag vill att mina konsekvenser ska drabba enbart mig. Sen visst, det är jävligt ensamt. En del av mig vill inte vara ensam. En del vill ha någon, några.

Men sen och andra sidan så länge jag tar hand om djuren så kan jag göra vad jag vill. Kan kroniskt supa ner mig. Jag kan droga ner mig totalt. Skära mig, sälja mig eller på annat sätt förstöra mig själv. Och ingen hade brytt sig. Ingen hade ens märkt det. För jag träffar ingen. Pratar knappt med någon.


Vet inte riktigt hur det blev så. Vet inte riktigt när detta hände och vet inte om jag är villig att ändra på det.

Vad händer om jag gör fel? Vad händer om jag inte klarar av det? Om jag skadar eller sårar någon som jag tycker om, utan att det är min mening? Hur vet jag att människan vill mig väl, att den faktiskt bryr sig om mig?

Det är lättare att vara ensam. Att hålla alla på avstånd. Speciellt de som jag tycker om. Jag vill inte såra någon. Vill inte att någon ska må dåligt på grund av mig. Jag är inte värd det.

Gillar

Kommentarer