Inte sött.

Feber, förkyld, dåliga veckan i månaden, ont i hela kroppen och har sovit till och från på soffan nu i flera timmar. De tillfällena som jag vaknat har jag hällt i mig te och halvt knarkat halstabletter. "Denna produkt innehåller sorbitol (86 g/100 g) som kan ha en laxerande effekt." Då kan man kanske tycka att trycka i sin en massa av dem inte är det absolut bästa beslut man skulle kunna ta. Men det är ju inte precis som att jag kan äta när jag mår såhär ändå.

Min syster fyller år nu. Ställde mitt alarm tolv så jag garanterat skulle vara vid hyfsat medvetande och kunde skicka ett grattis sms och där i även ge henne sin present. Praktiskt när man önskar sig netflix. Bara att skicka inloggningsuppgifterna. Planen var att jag skulle komma till dem men ja, kanske inte det bästa att smitta en hel hög med människor som faktiskt har både ett liv och jobb. De har självklart vars ett liv och så även vars ett jobb. Inte som att alla dela på samma även om man skulle kunna tolka det så när jag nyss skrev. Hur som helst så hade det varit onödigt och då jag mest ligger och kvider på soffan skulle mitt sällskap där troligtvis inte vara allt för trevligt. Så har beslutat att stanna hemma och senare, någon helg, dra ut henne på en klubb eller krog. Vilket hon verkar se ganska så mycket fram emot. För vem vill liksom inte dra ut med sin sju år äldre, skitdryga syster som har en tendens att skutta iväg på sådana ställen. Det som är ännu mer stabilt är att denna syster, det vill säga jag, också har den underbara vanan att lämna bort mobilen till någon annan innan hon, jag, försvinner in bland människorna. Inte som att jag drar ut och betalar en hel del pengar för att bara umgås med människor som jag lika bra hade kunnat träffa hemma. Slöseri med pengar!


Jag har min halvt värdelösa Iphone vars batteri i princip är helt slut vilket hade lett till att den blivit helt värdlös istället. Du har din, Iphone, I pad eller, om det ens fortfarande görs, Ipod, något som behöver samma laddare helt enkelt. Även din sak har nästan helt slut på batteri. Det finns en laddare, jag laddar min telefon först, som den slyna jag är.
När jag sen laddat klart sätter jag in laddaren i det som du behöver ladda. Det som jag är medveten om behöver laddas, för du nämnde det tidigare. När jag gör detta är jag inte söt, inte heller gullig eller något annat positivt. Lite som när jag för ett tag sedan skrev om att om jag exempelvis ska ha kaffe och vet om att du med vill ha så hämtar jag till dig också då jag ändå tar till mig. Det är heller inte sött. Det är mer att jag inte är en egocentrisk fitta som för det mesta enbart tänker på mig själv. Och nu, människor som jag nyligen kallade för dessa mindre vackra ord, har en tendens att säga/tänka "Jag är inte egocentrisk, jag bara inte tänkte på det." PRECIS! Vilket leder till att du är just egocentrisk. Du tänkte inte att det faktiskt finns fler än du som vill eller skulle behöva. Du är fullt upptagen med ditt, vad du ska, vill eller borde.

Jag är varken bra eller duktig för att jag tänker på andra, för att jag faktiskt lyssnar och kommer ihåg att det finns fler än jag. Det är du som inte gör så som är dålig. Du som lever i din egna värld och inte ens kommer att tänka på att det finns andra.
Det är nästan så att jag hellre velat att man tänkte på det men gjorde ett aktivt val att strunta i att göra något för mig. Då reflekterar man i alla fall att jag åtminstone existerar. Att jag är något, kanske till och med någon. Då är man inte heller riktigt någon egocentrisk fitta, då är man mer bara en fitta. Vilket i sig inte heller är något som jag skulle vilja rekommendera någon till att vara men det är ändå ett negativt ord mindre. Och du har det lättare att ändra på ditt dåliga beteende.

Nu har det kommit lite mindre trevliga ord här och man skulle kanske inte kalla mig ängel då jag har en tendens att säga mindre vackra saker. Även när jag verkligen försöker formulera mig bra har det en tendens att inte alltid bli så vackert. Och jag tycker om att vara slynig. Tycker om att käfta och vara kaxig mot de människor som jag på något sätt uppskattar. Tycker det är ganska så trevligt att få sådant tillbaka också, det är komplimanger som jag förstår och kan ta åt mig av. Hur märkligt som det än låter.

En del saker som jag kan säga till någon är bara ren lögn, vilket jag hoppas att människan i fråga förstår då jag försöker att visa motsatsen. Kan exempelvis säga till någon jag pratar och/eller träffar mycket att denna är en hemsk människa. Men om jag nu verkligen hade tyckt det så hade jag självklart inte delat med mig utav min dyrbara energi till människan i fråga.
Ett annat exempel, men där jag faktiskt menar det jag säger "Jag skulle inte ta i dig med tång." Vilket brukar betyda något negativt när någon säger det. Men varför skulle jag ta någon som jag tycker om med tång? Det kanske gör ont, är troligtvis inte allt för bekvämt eller uppskattat och då jag inte är den typen av sadist så är det inte som att jag får någon vidare njutning av det. Nej, jag vill inte ta med tång, bättre att smeka med händerna och pussa på istället då.
Ibland gäller det att tänka längre. Att så du tolkar det först inte nödvändigtvis är så som den andra menade.

Jag tycker om när det låter hårt, tycker om när andra tänker efter. Jag ser det som sött, det är kärlek och uppskattning för mig.


Jag brukar snabbt läsa igenom det som jag skrivit och rätta till något som ser helt förjävligt ut men då jag mår som jag gör orkar jag inte detta så ber om ursäkt om det är oläsligt.


​Nej, bilden är inte från idag.

Gillar

Kommentarer