Jakten på medicin.

Vet du vad? Det är svårt att ha en ordentlig dygnsrytm när man sover 16 timmar om dygnet.
Har helt gett upp om att både vara vaken och sova ordentligt.
Har haft det så i några dagar nu.
Precis innan det blev såhär sov jag 3 timmar per dygn.
Än så länge är jag inte särskilt orolig. Detta händer ibland.
Det bör snart ha fixat till sig igen och om jag kan få mina jävla tabletter snart så kanske det försvinner helt.

Behöver speciell licens på mina nya tabletter.
Det var lite strul till en början men hade fixat det och beställde förra måndagen, tidigt på morgonen.
Senare kom det in ett nytt recept, på dubbla mängden och helt utan att prata med mig bytte apoteket till det och skickade med andra ord fel.
Efter att ha fått reda på det fick jag än en gång ringa apoteket och bland annat fråga hur de ens kan byta recept utan att prata med mig, när båda fortfarande fanns kvar. Men även om de kan ta och skicka rätt till mig. Vilket de nu inte kunde då motiveringen hade används till det nya receptet.

Ringde endokrin, som skrivit ut det och ville först och främst veta Varför någon gjort ett nytt recept. Det var inte heller min läkare utan någon random som hade fixat det.
Ingen verkade veta. Skulle jag börja med dubbla dosen? Fixar kroppen det utan att trappa upp? Varför har ingen hört av sig om detta till mig och vem fan är ****n?
De skulle be läkaren ringa upp mig.

Efter ett tag ringer någon på apoteket upp. Hon meddelar att de pratat med läkaren som skrivit ut fel recept då min inte är på plats och han hälsade att han vägrade skriva nytt recept och om jag nu tyckte att jag skulle ha mindre dos, kunde jag dela mina tabletter.

Så en random läkare kommer och skriver ett recept, som inte bara inte alls behövdes men som dessutom var fel, för att med det strula till mitt egentliga recept och sen vägra fixa det. Dessutom både ta det via apotekspersonalen och på riktigt säga att han vägrar.

Oavsett så bad jag henne framföra att om han nu inte ville fixa mitt tidigare recept fick komma och dela tabletterna åt mig då det är vätskekapslar det handlar om.
Hon fnissade lite och sa att hon skulle framföra detta och fråga igen om de kanske skulle fixa mitt egentliga recept.

Inom fem minuter ringer hon upp och säger att han fixar det och att han även sagt att om jag vill något annat så får jag ta det med min läkare när han är tillbaka nästa vecka.

Detta har lett till en hel del frågor.
Inte bara de jag skrivit ovan men även varför skulle han vägra hjälpa?
Hur kan det komma sig att han inte först kollade upp om det gick att dela tabletterna? För varför skulle jag annars ha något problem egentligen? Jag ska ju dessutom öka dosen till det om någon månad.
Hur kan det komma sig att han inte kunde ringa upp då jag uppenbarligen sökt honom på avdelningen?
Och hur gammal är man när man tycker att apoteket ska leka viskningslekar med en?

Nu har det gått en vecka sen vi hade det så festligt och har sammanlagd tid försökt få ut receptet en månad.
Dessutom så har jag sagt till i över ett halvår om att jag behövde nya då jag inte tål alla bindämnen som finns i Levaxin.
De tre första månaderna med Levaxin gick jag upp 11kg i vätska som jag fortfarande inte blivit av med, trots att jag slutade ta tabletterna för snart fyra månader sedan och alla symptom som jag tidigare hade av hypotyreosen är tillbaka.

Ska jag vara ärlig så är jag lite orolig att jag inte heller tål det aktiva ämnet, för så dålig har aldrig min kropp blivit tidigare av de andra ämnena jag inte tål. Och vad gör man om det är det aktiva ämnet? Känns inte riktigt som att det finns fler. För ingen har nämnt det.

Men men. Det får ju bli den sorgen då. Nu ser jag mest fram emot att börja medicinera hypotyreosen igen för jag mådde riktigt bra veckorna efter jag slutade med levaxin, när hormonerna fortfarande var rätt och de alla biverkningar utom vätskan var borta.

Visar mig sällan nu för tiden så här är en bild. Ser nog ut som jag brukade nu när myxödemet hittat tillbaka till mitt ansikte.

Gillar

Kommentarer