Ledare.

Nyss inkommen från en runda med hund. Tänkte försöka sova snart. Egentligen skulle jag vara vaken så länge jag kunde för att sen försöka sova så jag får hyfsat rätt på dygnet men med tanke på att det nu är den 20:e så måste jag vara uppe senast halv fyra för att fixa med tvätten så det gick inte riktigt som planerat. Dock skönt att jag kom på det nu innan och inte som förra månaden, efter tiden var slut. Så det får väl bli att fixa i ordning här sen när jag vaknat. Tvätta, plocka undan och allmänt städa. Har ju inte mått särskilt bra de senaste dagarna så det hade verkligen behövts nu när jag känner mig bättre. Är förhoppningsvis snart tillbaka till det vanliga igen.


Jag är väldigt dominant av mig som person. Har nästan alltid svar på tal. Lyssnar inte helt på någon gällande något utan försöker ta reda på så mycket information som jag bara kan komma över, både positiv och negativ, för att kunna bilda mig en egen uppfattning och ta beslut och ställning. Är det något som jag är tveksam på kollar jag upp så jag har rätt innan jag säger något om det. Annars nämner jag att jag är lite osäker.
Har inte något problem att sätta mig emot om jag anser att något är fel. Väldigt dålig på att vara tyst då.
Undrar lite om det är så jag är i mig själv eller så som jag blev uppfostrad, kanske är lite av båda.

Jag följer inte om jag inte anser att det är rätt. Sätter mig inte emot bara för att. Samtidigt som jag inte litar blint på någon annans omdöme alltid heller.

Jag är en ledare, inte för att jag vill utan för att jag ibland måste det. Det låter så kaxigt. Som att jag tror att jag är bättre. Vilket inte riktigt är fallet. När jag tänker på ledare tänker jag på de maktgalna människorna och egoisterna som tycker att det är coolt och häftigt. De som tror att man kan få göra som man vill och inte visa särskilt mycket respekt för andra.
Jag är inte så. Ska man vara ledare ska man inte vara så. Det är bara ett tard med för mycket "makt". Eller, som i vissa fall, ett tard med felaktig verklighetsuppfattning som tror att den är så mycket bättre än vad den i själva verket är.

Jag tror inte på att bete sig som skit, hota och knäcka andra är rätt väg att gå. De kanske lyder, kanske följer dig. Men inte för att du har rätt, inte för att du på något sätt förtjänar det.
Jag vill inte ha det så. Jag gör inte så. Vill inte att man blint ska följa mig. Jag tror att andra är bättre, att de kan bättre.

En ledare får ta mer skit, mer ansvar. Du kan göra mindre som du vill för att istället visa hänsyn till andra. Så att de mår bättre och känner någon trygghet. Att ha koll och för det mesta även kontroll, på allt. Alltid finnas där och ibland ta beslut som inte ger dig så mycket men en hel del till någon annan. Sätta andras välmående före ditt egna.
Tänka efter mycket och visa respekt. Bara för att någon är otrevlig mot mig betyder det inte att jag på något sätt har någon rätt till att vara det samma tillbaka. Jag får hålla lugnet, får fortfarande visa respekt till den andra. Även om jag inte vill. Även om jag anser att denna människa verkligen inte förtjänar det. Jag måste, jag är bättre än så. Man följer inte någon som inte kan hålla lugnet, som inte har någon respekt för andra. Inte frivilligt i alla fall. Man vill känna trygghet och uppskattning. Ha tillit och kunna släppa och slappna av ibland.

Jag försöker inte bestämma över någon. Jag bygger upp det på respekt och tillit. För att om man inte klarar det eller vet finns jag där. Och även om jag inte har någon aning. Även om det gäller något som jag inte klarar av så är denna fortfarande inte ensam. Jag finns där och kommer till att stanna där. Man ska finnas där för andra, inte bara när det är något utan annars också. Tycka om, bry sig om och visa respekt och uppskattning. Bygga upp sunda relationer.

Jag är dominant men med det betyder det inte att jag alltid vill bestämma. Betyder inte att jag tror att jag är bättre. Jag vill att alla ska tänka efter själva, finnas där för andra och vara ärliga.
Man kan säga en massa skit om mig. Men man kan inte säga att jag inte är lojal. I alla fall inte utan att ljuga.


Gillar

Kommentarer