Ledsen tise och halvdöd matte.

Har nästan alltid öppet ett av mina fönster för här blir så instängt. Tise brukar sitta där ute och titta. Av någon märklig anledning brukar hon titta in på antingen ingenting eller mig. Nu på kvällen hittade hon en harkrank, hoppar upp och ska fånga den på sidan av fönsterkarmen. Landar snett och trillar rakt ner i grannens trädgård. Jag springer direkt ut efter henne. Struntar i att stänga till köket, så hund inte röjer där, och låser inte heller dörren. Tar även på mig skorna undertiden som jag tar mig ut genom dörren. Väl framme, måste springa runt om hela byggnaden, ser jag hur hon försöker hoppa så hon kan ta sig hem. Skriker och piper, hon gråter och har ingen chans att kunna ta sig tillbaka. Rädd som hon är vågar hon inte heller lämna platsen hon står på för att ta sig till grinden och mig. Ringer på hos grannarna som inte var hemma. Grinden till trädgården är låst så jag inte kan öppna den och staketet är lika högt som mig. Efter ett tag hittar jag ett hål i det, lyckas kalla till mig katt och fiska upp henne genom hålet. Allt detta tog minst 20 minuter och med både en ledsen tise och en lagom panikslagen matte. Men tise kom och satt klistrad på mig hela vägen in. Hon höll hårt och skakade.
Jag hade aldrig lämnat henne där. Men hon är inne, jag har lärt mig att inte låta henne vara i det öppna fönstret och det enda som tog stryk var mitt hjärta. Ja, fysiskt.

Har även börjat skissa lite igen. Det hjälper till att förhindra lite tankar. Fick förfrågning om jag inte kunde göra det och det är ju inte som om att jag gör något annat. Det var några år sedan jag gjorde något seriöst sist. Ja, förutom den halvseriösa fula katten. Om jag nu tänker på att jag inte hade rätt pennor, billigt papper och fel redskap så blev det ändå helt okey. Om man då bortser från halsband och hår som jag uppenbarligen behöver träna på.

Gillar

Kommentarer