Mitt hem.

Ligger på soffan och kvider. Det är väl på ett ungefär det jag gjort nu hela dagen.
Borde städa, igen. Sätta upp hyllorna som fortfarande inte är uppe och en del tavlor. Borde även ta ner klockan som hela tiden stannar på kvart i nio. Tycker att den är snygg men ja, funkar den inte känns det väldigt onödigt och ganska irriterande med en klocka som alltid är 8:44.

Tanken slog mig idag. Jag är här. Jag har kommit till det som jag jobbat på så mycket, så hårt och under så många år. Jag är framme. Jag klarade det. Nu kan jag pusta ut.
Nu kan jag slappna av och ta det lugnt.

Jag klarade det. Mot alla odds, mot alla som ställde sig i vägen och tryckte ner mig. Trots att de sa att det aldrig skulle gå. Så är jag här.
Jag är här nu och jag fixade det själv. Visst, en del hjälp men i det stora hela gjorde jag det själv. Jag jobbade och slogs ensam och här är jag nu.
Jag är här nu. TITTA!

Detta är mitt hem. Jag har nu ett eget hem. Bara mitt, ingen annans. Bara mina saker, mina möbler, mina djur och det är jag som bestämmer. Det är mitt!
En fast inkomst, trots att jag är sjuk. Jag har en fast inkomst var månad. Sen att det inte är flera miljoner men det är ju så jag fixar det.
Jag är här nu. Allt som jag jobbat på. Jag har byggt upp det från grunden, från ingenting förutom hund.

Det var jag och hund mot världen och vi vann. Jag och hund fixade det och vi kan koppla av nu.

Så ja, jag behöver städa nu. Jag vill ha det städat, här, i mitt hem.
Jag vill trivas här, i mitt hem.
Detta är ett ställe där man ska kunna ta det lugnt. En trygghet.


Om du vill får du vara här. Om du känner att du behöver lugn och ro.
Om du känner för att bara vara så får du lov att komma hit. Bara att lämna världen vid dörren och gå in. Vi kan låsa ute verkligheten och bara vara här. Bara bry oss om stunden, om varandra.

Och om det inte räcker, om du vill komma bort mer. Om världen tog sig genom dörren kan vi gömma oss i sängen. Du får gömma dig i min säng. Vi kan ha vars ett hörn där. Du kan få ditt egna i min säng. I sovalkoven, bakom bokhyllan längst bort, längst upp i hörnet. Det kan vara ditt hörn. Du kan få det av mig.
Så vi kan gömma oss där i sängen med de fluffiga kuddarna och stora täcken.
Det är där tryggheten finns. Det är där ingenting illa kan ske.
Det är där ingen kan komma åt mig, ingen kan skada mig där bland de stora täckena och fluffiga kuddar.


Gillar

Kommentarer