Mitt hem.

Vet du vad? Sen jag flyttade hemifrån, för snart 12 år sedan, så har jag bara släppt in 12 personer som inte varit familj i mitt hem. Var av fyra av dem bara fått komma hem till mig en gång. Minst två max tre gånger.
Och ja, då räknar jag även in de jag haft förhållande med.

Det är mitt hem. Jag tycker inte om att släppa in folk i mitt hem. Då drar jag hellre hem till någon annan eller ses ute någonstans.

Det är inte så att jag skäms över något, tycker bara inte om det. Min "fristad". Där jag lever och tar det lugnt. Platsen som jag låser in mig i när jag inte vill se världen. När jag vill vara i min ensamhet. Där jag lever i harmoni med djuren och gör exakt vad jag vill, precis när jag känner för det.

Du kanske tycker att det är konstigt. Att det är ett märkligt beteende. Och nej, jag har inte alltid varit så.
När jag bodde hemma fick man komma dit, i alla fall i början och mitten av tonåren. Men det gick över. Det hände alldeles för mycket och när jag väl helt själv kunde bestämma vem som blev insläppt valde jag att i princip inte släppa in någon.

Jag trivs med detta. Vad har man i mitt hem att göra? Varför ska man komma hit? Varför skulle jag vilja ha hit alla?
Jag kan förflytta mig. Det är okey.

Jag menar, jag har och har haft flertalet nära vänner som aldrig ens varit utanför min dörr.
Det är inte lönt att fråga mig om man får komma hit. Vill jag släppa in någon så bjuder jag in den. Annars så vill jag inte.
Annars så släpper jag inte in dig. Har inga som helst problem att vägra öppna om man så oinbjuden skulle dyka upp vid min dörr.
Är du inte bjuden så kommer du inte in. Oavsett hur mycket jag må tycka om dig.

Mitt hem!

Gillar

Kommentarer