Mörker och kyla.

Har nyss tagit hund en sista runda innan jag tänkt lägga mig. Känns så märkligt, jag har rätt på dygnet igen och fick det när jag gav upp och inte längre orkade bry mig. Men så länge det funkade så är det ju bra. Känner att det går bra nu överlag. I alla fall igår och idag. Även om jag mest städat idag och är inte ens klar med det. Och jag känner ändå någon liten känsla. Är lite så halvnöj och har varit det ett tag nu. Extra mycket efter igår då jag nu fått något jobbigt och stressande utrett.

Det börjar bli riktigt kallt här inne nu. Hade varit skönt om elementen startade snart. Gärna innan jag fryser fast någonstans. Lite varmare inne och lite kallare ute så hade jag varit nöjd med det med. Eller flera minus men utan all fukt och vind. Men ja, Skåne.

Tror att jag inte har någon favoritårstid längre. Alla utom våren. Jag avskyr våren. Den känns som en halv evighet och det enda jag vill är att få sommar. På våren blir det ljusare om dagarna men är fortfarande kallt. Kan inte mysa när det är ljust. Ska jag gå ut när det är ljust ska de ju vara varmt också. Sola och bada. Och med mysa menar jag inte med någon annan, i alla fall inte någon människa. För det vill jag ju så fort jag fryser. Men det är inte alltid så pass mysigt. Med mysa nu syftar jag på att tända en massa levande ljus överallt. Ja, levande ljus i hela lägenheten, inte tända lamporna på flera dagar. Sitta i soffan med tjocka och mjuka filtar, dricka te, varm choklad och olika kaffedrycker. Klappa och pussas med djuren. Oohh! Och sådana "ludna", mjuka stickade sockar som jag inbillar mig att moln hade känts som om de hade gått att ta på.
Varma skumbad efter en frusen, längre runda med hund. Självklart med levande ljus i halva badrummet. Och efter badet ta en bok, någon varm dryck och ligga där med filtar i soffan och läsa, eller kanske titta på något halvbra på datorn.

Så måste få det helt kliniskt här nu så jag sen kan mysa. Varför inte köpa fler sockar och filtar? Det är ju också något som är svårt för mig att få för mycket av. Mjuka och varma sockar, trosor, stora tröjor och filtar är ungefär det som jag kommer bo i så fort jag är hemma. Med andra ord i princip från och med nu fram tills sommaren. Eller i alla fall fram tills att det blivit ljust.

Jag kommer till att ha två olika lägen nu. Antingen så är jag full av energi, glad, skuttig och sjukt störig eller så är jag frusen, lugn, mysig och dryg. Nej, det finns inte något mellanting om jag inte gör något viktigt. Detta är så som det kommer se ut nu fram tills sommaren. För nu är det mesta som varit extremt jobbigt och kvävande borta och jag har fått min vila och ro för att finna mig och framförallt lärt mig att inte begränsa mig på grund av tards. Och jag är medveten om att det finns ganska många som finner mig störig och jobbig på ett mindre charmigt sätt, det är okey. Då är det ju bara att inte ha någon kontakt med mig. Och om man nu inte tycker om mig som person, varför då vilja ha mig i närheten? Det är bara märkligt. Tänkte mest på den underbara kommentaren jag fick förra året av min dåvarande pojkvän "Ingen kan tycka om dig för den du är.".


Gillar

Kommentarer