Negativ.

Jag behöver gnälla av mig. Behöver ventilera tankar, åsikter och funderingar. Gör jag inte det tror jag inte att jag kan hålla lugnet, tror inte att jag kan behålla likgiltigheten annars. Och jag trivs med min likgiltighet. Det låter tråkigt, jag har svurit över det väldigt många gånger men när jag väl tänker efter så är det det som jag väljer. Det är lättare att vara logisk då, lättare att ta beslut som är bra. Varför skulle jag välja bort det?

Problemet är väl att jag måste gnälla av mig. Till någon, till inget, någonstans. Dessvärre är det oftast till någon. Mycket för att se om det är mig det är fel på eller allt annat. Om jag är korkad eller gör något dumt så vill jag veta, då kan jag lättare jobba på att inte göra om det. Men jag gnäller, gnäll är inte bra. Mina negativa tankar kommer ut och smittar av sig på alla i min omgivning, alla som läser eller lyssnar. Som en svart dimma som sprider sig i luften och kväver alla som andas in det. Jag fyller lungorna på dem med avsky. Avsky, antingen mot mig eller det som jag gnäller om. Och med gnälla menar jag inte att jag nämner det en gång eller två. Nej, det går runt i huvudet på mig och jag måste få ut det. Så jag gnäller om samma sak om och om igen tills att jag fått fram det resultat som jag letar efter. Eller i alla fall kontroll på vad jag faktiskt borde anse vara rätt eller fel. Sen kan jag tänka vidare i tystnad.

Nu är en sådan gång jag verkligen hållit tillbaka. Jag har gnällt, men egentligen skulle jag vilja och behöva gnälla så mycket mer. Om så många fler saker jag aldrig ens nämnt. För att få ut det, för att veta om det är mig det är fel på i just detta läget. Det hjälper ju inte riktigt att jag är så himla kräsen när det kommer till andra människor. Eller snarare människor som jag vill ha i min närhet, vill spendera tid med. Att träffa någon som jag inte anser vara särskilt vettig är okey några gånger. Och det är också för att jag är ett svin. Jag vill förstå hur de tänker, förstå hur man kan göra de val och beslut som de gör. Med andra ord så är det för att studera dem. Vad jag sen ska med den information som jag samlat på mig har jag ingen aning om. Men det är ganska så roande undertiden. Dock så är det ju så att jag efteråt måste få gnälla av mig för att kunna komma fram till något hyfsat vettigt. Och det är ju det här gnällandet som inte är så bra. För det känns verkligen som att jag gör andra människor mer negativa. Att jag tynger ner dem på något sätt. Jag hade en vän en gång som sa till mig att han var rädd att ta med mig att träffa hans nya vänner, för jag hittar fel som jag gnäller om och sen kan han inte sätta det. Att de saker jag finner i människans beteende senare är något som han störde sig på och hittade en massa annat med dem som han inte tyckte om och som jag inte nämnt, en del fall inte ens upptäckt.
Jag vill inte vara den människan. Vill inte vara den som förstör andras relationer bara för att jag har så många krav på folk i min omgivning. Man kan tycka att en del av dessa krav är onödiga, men för mig spelar det roll. Oftast spelar det en större roll än man först kan tänka sig, för jag tänker längre. Jag vill känna att jag kan finnas där för mina vänner, att jag kan stå bakom det mesta som de gör och faktiskt kunna stötta dem. Jag vill att de ska kunna känna likadant gentemot mig. Och jag är inte intresserad av att ha vänner bara för att. Att man inte blir riktiga vänner utan mer det där fejkade vänskapsrelationerna som när som helst kan gå rakt åt helvete. Där det kan uppstå onödigt mycket drama. Jag vill inte ha det så. Så jag behåller mina krav. Men försöker verkligen att inte smitta av min negativet till någon annan. Det är inte mitt beslut att ta, inte min uppgift att ända något. I alla fall inte så länge det inte är något direkt farligt.

Hade velat gnälla av mig mer. Men just nu dansar jag bara runt det och är även väldigt extremt trött och tänkte fixa till inför att sova.
Har inte läst igenom detta nu innan som jag brukar så om något är märkligt eller jag nämnt samma ord onödigt många gånger, kanske till och med så många gånger att det är irriterande, förlåt.

Natti natti.


Gillar

Kommentarer