Om man..

Som alla andra kvällar/nätter sitter jag nu med te och filt i soffan. Nyss inkommen med hund. Skulle tagit med skridskor för nästan hela rundan var en isbana. Skönt då att han inte fick något frispel utan gick fint och lugnt. Annars hade han troligtvis haft en matte kvidandes på rygg eller mage på marken.

Var ju på möte tidigare. Psykolog. Där upptäckte jag att det nog inte går till så som det typiskt sätt brukar göra när någon går till en sådan. Det är nästan alltid jag som ställer frågor till henne och inte tvärtom. Sådana saker som jag inte riktigt förstår med många andra. Exempelvis varför man väljer att gå på känslor istället för att tänka efter. Varför gör man det? Varför är det inte något som man försöker att jobba bort?

Ännu bättre fråga och något som jag funderat på väldigt länge: Varför vill man prata och ha kontakt med mig? Det är ju inte precis som att jag förstår mig på beteendena och det där känslosamma sakerna. Är väldigt rakt fram och duktig på att bli missförstådd. Svår att förstå då jag sällan drivs eller ens har några större känslor. Det är inte så att jag är helt känslokall. Inte heller att jag inte förstår mig på att andra har känslor eller hur de känslorna känns. Det som jag inte förstår är varför man väljer att känna dem och framförallt då varför man gör valet att låta dem styra så pass mycket.

Jag har känslor, väljer bara att inte känna dem så mycket. Och det här med att det både är ganska så svårt men samtidigt lätt att få mig till att känna något. Jag uppskattar små saker. Någons tid och energi. Behöver inte vara mycket. Blir glad om jag kan göra någon annan glad, om jag kan förbättra dennes dag. Jag uppskattar att man tänker på mig på något positivt sätt. Alla de småsaker som är så enkla men ändå kan göra så stor skillnad. Uppskattar någons sätt att vara på, att tänka på eller bara hur man reagerar i en viss situation.
Säger det inte farligt mycket. Det är heller inte något som jag kanske visar allt för mycket. För jag har märkt att många inte riktigt tänker på att jag väljer att ha kontakt och upprätthålla den. Sådant är något som jag väljer och jag väljer det ganska så noga. Hellre att jag sitter ensam hemma med spel och netflix än att jag har en massa kontakt med någon jag inte på något plan uppskattar. Jag har i princip all tid i världen, men det är även lite för att jag inte väljer att spendera den med människor jag inte anser vara den värd. Det är en fin komplimang, det betyder att jag uppskattar dig. Att för stunden är det positiva mycket starkare än det negativa.

Tycker man om ärlighet där man inte lindar in saker utan istället är rak.
Om man vill ha någon typ av relation som är stillsam och hyfsat stabil. Där respekt och att visa hänsyn lite ses som en självklarhet och man tål och förstår att man driver med sig själv och den andra för man tycker om den.
Om man värderar detta högre än allt det där känslosamma och fina komplimangerna så kan jag förstå lite mer varför man väljer att vilja ha någon typ av kontakt med mig.
Om man inte tvunget måste förstå sig på mig i de flesta lägena utan mer faktiskt lyssnar och litar på mig.

Jag tycker inte om tjafs, inte heller när saker blir jobbiga. När någon ska testa mig. Har tillåtit det så länge med många människor och har helt enkelt tröttnat. Om du värderar mig och den typ av relation vi har så tramsar du dig inte så. Då gör du inte ett aktivt val att göra det jobbigt. Om det däremot är något som råkar hända eller ett problem som du utav någon anledning har så är det en annan sak. Då är det inte heller ett test eller ett aktivt val av dig och där av också något som jag kan förstå och visa hänsyn till. Jag har ju en hel del saker som jag både bör och försöker att jobba på. Men välj inte att göra något jobbigare än vad det behöver vara. Säg som det är, fråga om det är något. Jag lär troligtvis svara. Ja, även om jag kanske inte vill. Ett bra tips när jag inte svarar första gången utan bara pratar bort det eller säger pass är att fortsätta ställa samma fråga. Har jag inte sagt att jag inte kommer svara på frågan funkar det att göra på detta sätt. Kanske är lite dumt att nämna det men ja, är inte alltid så smart av mig och vill väl göra så man lättare begriper något med mig.


Gillar

Kommentarer