Öppna ögonen.

Right. Kan väl säga att jag vänt helt på det dygn som jag hade tidigare. Då vaknade jag vid fyra tiden och la mig vit tio på morgonen. Nu lägger jag mig vid fyra på dagen och går upp vid tio-elva p�� kvällen. Det här med att vända rätt dygnet är nog inte riktigt något jag är så bra på. Det positiva är väl att jag är vaken så jag ser lite sol nu. Bör nog dock jobba lite mer på detta. Men om jag nu ska vara helt värdelös på något så är jag ganska glad att det är något sånt här som för mig egentligen inte spelar någon större roll. Så istället för att boka möten på eftermiddagen får jag boka dem på förmiddagen. Vilket i sig är ganska så bra och även lättare att få tag på de jag behöver ringa på morgonen. Och nu när jag tänker efter så hade jag det ungefär likadant för ett år sedan. Då la jag mig vid sju på kvällen och steg upp två på natten. Vilket i sig är lite bättre än så jag har det nu.

När jag var yngre längtade jag tills att jag skulle fylla 25. Jag ville verkligen bli 25. Det hade inte riktigt något med åldern att göra utan mer att jag räknade ut att jag skulle se bra ut då. För det gjorde jag inte när jag var yngre. På det sättet mitt ansikte ändrades skulle det ta ungefär så många år för mig att inte vara lika rund längre. Att mina ögon skulle öppna sig mer. För de var alltid väldigt slutna. Såg nästan ut att kisa hela tiden. Och sen hade jag väl tur att man nu kan ha extensions i håret.

Att jag även vuxit ifrån mina komplex nu var väl något som jag hoppades på. Antingen att jag skulle acceptera det jag inte tyckte om med mig eller att de skulle ändras med åren.
Jag ser nästan lika dan ut nu som jag gjorde när jag var liten. Man känner igen mig ganska så tydligt men ändå så stor skillnad. Jag var ful. Fulare än de flesta andra.

Det var säkert ett ganska bra tag sedan jag ändrade mig. Som jag skulle uppskattat mitt utseende mer. Men jag vägrade se på mig och när jag väl gjorde det såg jag bara det som jag inte tyckte om. Bara de delarna och blev blind för att se att de ändrats, för blind för att se att det passade in med resten. Det är detaljerna som gör helheten, alla detaljerna. Så jag vet egentligen bättre men hängde ändå upp mig på det. Hängde upp mig på det som varit och vägrade se att det ändrats.

Nu har mina ögon fysiskt sätt öppnats upp och håller på att öppna dem även mentalt. En del saker får man lära sig att släppa. Acceptera att det ändrats eller att man hade fel, var blind. Både gällande det positiva och det negativa. Att en del saker kanske påminner om något annat man känner igen men inte nödvändigtvis är likadant. Som att enäggstvillingar är väldigt lika varandra till utseendet men inte är de samma till personligheten.

Bara för att något jag säger eller gör påminner dig om en annan betyder det inte att jag är den samma som den, vi behöver inte ens vara lika på något annat plan. Inte ens nödvändigtvis ha samma tankar om det vi gjort eller sagt lika. Bara för att jag fortfarande påminner om hur jag var för flera år sedan betyder det inte att jag inte ändrats ganska mycket nu sen då. Både psykiskt men även fysiskt. Och detta gäller även alla andra. Du kanske påminner om någon som jag vet, vare sig det är positivt eller negativt, men ni är inte samma. Behöver inte nödvändigtvis vara lika som personer alls. Och så som du tidigare var är du kanske inte längre.

Jag håller på att se saker annorlunda, se människor annorlunda. Sluta dra förhastade slutsatser och sluta med att ha det förgångna så nära mig. Ja, jag försöker lära mig av mina misstag och för att kunna ändra något måste man se tillbaka på så det varit. Men det är inte samma sak som att hela tiden dras tillbaka till det. Att vägra se att det inte är samma sak nu som då.

Jag ska sluta vara så envis, så blind. Lära mig släppa en del och acceptera.

​Bilden som jag spenderat den större tiden nu med att skissa. Har fortfarande inte bestämt som jag ska fortsätta eller om jag ska nöja mig här. 

Gillar

Kommentarer

therezelarsson
therezelarsson,
Shit va duktig du är, jätte fin! ☺
nouw.com/therezelarsson
simonsmammamadde
simonsmammamadde,
Vad duktig du är
nouw.com/simonsmammamadde