Otacksam?

Precis när jag och hund kom in nu började det ösregna, lite tur med vädret där. Så nu sitter jag som alla andra tillfällen innan jag lägger mig, med en mugg te. Det som jag inte brukar ha, men som jag tydligen har "turen" att uppleva här denna natt är även en löpande katt som går runt och skriker allt vad hon kan. Har haft detta hela dagen och hon har fått tablett innan detta började men tydligen vill det inte riktigt funka. Hej huvudvärk! Det är vid sådana här tillfällen det är lätt att glömma varför man har djuret från början, lätt att glömma att hon faktiskt är älskad, av mig.

Kände verkligen för att ställa in mötet och bara bli hemma och mysa med filt i soffan. Har varit slö och seg hela dagen och sov inte så bra förra natten. Tyvärr får man ju ibland (väldigt ofta) göra saker man inte känner för. Och så även jag idag. Så kasade mig iväg. Ska jag vara ärlig hade jag nog inte gått om det inte var något viktigt möte. Trött, frusen, seg och förkyld. Sådana dagar som jag bara vill gå ut för hunds skulle, om ens det. Det gör jag dock, men inte alltid jag vill det heller. Det som för stunden känns väldigt trevligt är att jag enbart har några samtal att ringa imorgon, behöver inte ta mig iväg någonstans.

Pratade i telefon tidigare. Sa att jag borde köpa en elvisp då min gamla gick sönder för ganska så många månader sedan och jag har inte funnit någon som jag skulle vilja ha och anser vara prisvärd. Fick svaret att jag kunde önska mig det i julklapp. Nog mycket för att jag sällan faktiskt önskar mig något. Och ja, det skulle jag kunna göra. Problemet är väl mest att de få gånger jag önskat mig något inte alls fått det som jag velat ha. Det vill säga att om jag nu skulle önska mig en elvisp lär jag med största sannolikhet inte få den färg, modell eller märke som jag vill ha. Vilket i sig leder till att jag framsår som otacksam.

Jag kan inte tycka att jag skulle vara otacksam för det. Det är inte alls det som jag önskat mig. Visst, det gör i princip samma sak och är under samma kategori men nej, inte det som jag ville ha. Och jag hade ju planerat att skaffa det själv, mest för att det inte skulle bli fel och jag skulle framstå just som otacksam.

När det väl är något som jag bryr mig gällande eller vill ha så är det väldigt sällan något annat duger. Det ska vara det som jag vill ha och annars så kan jag antingen vänta eller helt strunta i det. Men nej, så ska vi ju inte ha det. Man ska inte lyssna på att jag inte vill ha det om det inte är specifikt det som jag sagt och sen ska man se mig som otacksam när jag ändå inte fått det som jag sagt jag velat ha. Antingen att jag fixar det själv eller om man nu vill ge det som exempelvis en julklapp.

Kan tycka att det snarare är fel på de som köper annat skit. Jag menar, de lyssnar ju uppenbarligen inte och anser att de har rätt att bestämma över vad jag ska och inte ska ha. Och när jag sen inte är glad, dels för att det inte alls är något som jag vill äga men även för att människan i fråga struntat helt i vad jag sagt så är jag den dåliga i det. Hur kan det komma sig? Om man nu inte finner eller vill köpa det som jag bett om så borde man väl helt strunta i det då? Eller det är än en gång fel på mig?
Kan väl då antingen ge en bidragande summa så jag kan införskaffa föremålet i fråga eller bara ta något helt annat. Det är även helt okey att inte ge mig något alls. Varför inte bara en vit cyklamen? Det är min favoritblomma och den är inte farligt dyr.

Så, istället för att slänga ut pengar på något som jag specifikt sagt att jag inte vill ha och sen sura när jag inte blir glad eller uppskattar det, köp en billig vit cyklamen. VIT! Ja, jag blir glad även om den inte är just vit då jag tycker de är väldigt fina överlag. Men just vit är de finaste, min absoluta favorit. Den behöver inte ens ha kruka och brukar kosta runt 30kr. Hur kan det vara otacksamt?

Det är oftast inte summan som jag bryr mig om, inte heller om man ger mig något eller inte. Jag bryr mig om man lyssnat eller inte. Så på vilket sätt är jag bortskämd och otacksam? För bortskämd brukar också vara ett ord människor som varit i min omgivning har kastat ur sig i sådana tillfällen.

För övrigt har detta då lett till att jag för stunden har två vattenkokare, två våffeljärn, två hushållsassistenter, två fritöser och två olika glassmaskiner.
I och med att jag inte fått det som jag velat ha har jag fått köpa det själv. Vilket var meningen från första början innan någon annan kom in och tänkte vara vänliga och hjälpa till.
Men jag anser inte att det är vänligt att göra så. Att sätta mig i den positionen. För jag säger som det är innan. Att jag tänkt att införskaffa mig detta, i den färgen, det märket och en viss modell och att jag inte vill ha något annat än det. Så om denna människa vill bidra på något sätt med detta så ska det vara precis det.
Med andra ord är det inte som att jag nu i detta fallet skulle säga "elvisp" och sen bli mindre glad om någon köpt det till mig och jag inte ansåg att det var just den vispen som jag ville ha. Då hade jag varit otacksam och ganska så korkad för hur skulle någon veta? Jag sa vad jag ville ha, var inte specifik och någon skaffade fram det som jag sagt. Men det är en annan sak. Då hade det varit mitt egna fel. Så jag kan göra när det är något som jag inte bryr mig över hur det ser ut så länge det gör det som jag vill att det ska göra.

Så kan man köpa växter till mig. Antingen köpa min favorit eller om den uppfyller de krav jag har. Klara av att bara få lite solljus, klara av att bli vattnad max en gång i veckan och inte vara giftig om katt skulle få för sig att tugga på den.
Där är lite mer att kunna bestämma vad att ge mig. Man kan självklart ge mig någon helt annan växt också men då finns det en stor risk att den är död inom någon vecka. Och om den skulle vara giftig hade den inte fått komma in alls. Inte otacksam, bara rädd om djuren.

Gillar

Kommentarer