Planera.

Jag vill inte planera. Vill inte bestämma saker med andra människor.
Att planera saker själv gör jag hela tiden. Vad jag ska köpa, hur jag vill ha mitt hem och bo. Jag planerar hela tiden. Vad jag behöver jobba på och vad jag vill jobba med. Saker som jag vill åstadkomma och hur jag ska göra det. När det ska hända.

Jag har en plan och om den inte funkar helt har jag flera andra också, man vet ju aldrig. Men när det kommer till andra, till förhållandet med alla andra har jag svårt. Jag vill inte. Vill inte planera något.
Vem vet, det jag vill och känner just nu kanske inte är det samma nästa vecka. Något kanske händer, något kan dyka upp eller bara rinner det ut i sanden.
Nej, jag vill inte. Tycker inte om det.
Även om jag var dag pratat med och nästan alltid träffat samma människa i 4 år så kunde jag inte planera två månader fram med den. Vem vet, det kanske hade förändrats då. Inte alls var samma. Även om det troligtvis var likadant vill jag inte. Tycker inte alls om det. Måste sådana fall finnas en plan B och denna människa måste också veta om det, acceptera och känna att den, precis som jag, kan skita i det som planerats.


Varför kan man inte bara leva i stunden med människor? Varför kan vi inte bara ha det som det är och sen se vad som händer? ​Utan att känna någon press, utan att känna sig begränsad.
​Slippa allt det där jobbiga. Alla de där märkliga samtal om vad man vill nu och sen.
​Hur ska jag veta vad jag vill sen? Räcker det inte med att jag vet vad som jag vill nu? Vad jag känner nu och vad jag för stunden skulle föredra och uppskatta?
​Måste jag nu bestämma vad jag vill sen? Hur kan man det? Hur kan man veta?
​Visst, att man kan försöka tänka efter och komma fram till det mest logiska för stunden kan jag väl förstå. Men till vilken nytta? Saker ändras, människor ändras och situationer ändras. Jag vet inte och jag är inte sugen på att nu bestämma vad jag vill sen.

Jag vet att jag vill göra det bättre för andra. Sprida glädje och underlätta deras vardag, deras liv.
Jag vill inte ljuga. Inte sätta upp saker som jag inte kan hålla eller leva upp till. Jag tycker inte om att svika någon.
Försöker göra så att man kan lita på mig. Så att jag inte gör någon ledsen eller besviken.


Så jag är ledsen för att jag inte kan svara på alla frågor och för att jag inte vill planera sen just nu.
Jag vill bara inte sätta någon press. Det finns så mycket annat i livet som är krävande, stressigt och jobbigt. Jag vill inte också vara det.

Bilden är tagen den 29 November 2010

Gillar

Kommentarer