Revir.

De säger att djur ska vara rädda för smällare och raketer. Affärer slutade sälja dem, stod i tidningar och sociala medier att man inte skulle köpa det. Även i trappuppgången här hade de satt ut att deras hund var rädd. Och jag kan förstå det. Jag var sjukt rädd för sådant när jag var liten. Därför är det väldigt märkligt det som min hund sysslar med. Istället för att vara rädd när man smäller smällare eller lägger ut de som snurrar väldigt mycket på marken så försöker han springa till dem. Han skäller, drar och viftar på svansen. När de väl slocknat låter jag honom springa dit. Han drar och leker med resterna med tassarna, skuttar runt och är överlycklig. Jag skrattar var gång. Det är ju så sött. Gladare hund får man leta efter och det är ju verkligen motsatsen till hur han borde reagera. Men sen och andra sidan är det ju min hund. Vi är lite udda av oss.


Kom att tänka på människor som märker revir. Ja, inte så som hundar. Mer som katter i så fall. Att man går väldigt nära sin partner, myser, pussar, avbryter samtal för att prata med den och visa att den faktiskt tillhör en. Väldigt många gör så och jag blir lika knas var gång. Knas och full av frågor. Den största är nog varför. Ja, varför gör man så? Jag menar, jag tror att människan i fråga vet om att den har dig. Och om den nu inte vet är det ju något märkligt. Då är det mer ett desperat försök att "paxa" denna människa. Men det var mer partners nu som jag syftade på. Den borde ha koll på läget. Är du rädd att denna ska bli mer intresserad av någon annan? Att den inte ska kunna säga ifrån själv? Att den inte ska vilja säga ifrån? För jag kan inte bry mig mindre. Skulle man vilja ha någon som märker revir så är jag inte människan man vill ha. Jag gör inte sådant. Förstår inte poängen. Är man intresserad av någon annan kan jag inte göra så mycket åt saken. Då är jag uppenbarligen inte tillräckligt och det hade aldrig funkat i längden ändå. Jag har bättre saker för mig än att klänga på någon. Och om jag inte litar på människan det handlar om känns det hela också väldigt onödig. Varför skulle jag vilja ha någon som jag inte litar på? Vad är meningen med det?

Att jag inte blir svartsjuk eller orolig är inte att jag inte tycker om människan. Det är mer att jag litar på den. Jag kan uppskatta den utan att bli svartsjuk. Är väldigt duktig på att meddela vad jag tycker är okey och inte okey. Och att prata och umgås med andra ser jag som en självklarhet. Visst, ibland kan jag också säga till att det inte känns bra att man snackar med någon specifik. Men då finns det också en bra anledning till det. Att människan är ett tard eller något liknande. Inte bara "För jag inte vill" eller att någon ser väldigt bra ut. För tyvärr så är många väldigt ytliga av sig. Jag personligen ser det som något positivt om någon är snygg eller söt. Det säger kanske inte så mycket om människan, men det är trevligare att titta på. Det är självklart även helt okey om man kanske inte ser allt för bra ut. Jag är en sådan människa som lägger mer vikt på hur man är som person. Och även om någon ser väldigt bra ut och är en bra och trevlig människa så blir jag inte svartsjuk. Det är ju bara bra att man har det trevligt med bra människor. Det finns så lite av dem. Det är inte mitt val att någon inte är tillräckligt smart att ta någon annan istället för mig. Jag är tacksam för den missen de gör istället för att vara orolig över att man kanske förstår att man kan bättre. Jag menar, jag är inte bättre än vad jag visat människan och kan inte riktigt ändra mig just bara för att den ska stanna med mig. Fattas något eller om jag inte tillgodoser allt denna vill så finns det någon som passar bättre.

Klart att jag kan ta hänsyn till den andra. Kan kompromissa om en del saker. Men långt ifrån allt. Kan inte begränsa mig allt för mycket. Inte offra mig bara för att någon ska stanna. Då finns det även bättre umgänge för mig.

Så om du vill snacka med någon som jag anser tillhöra mig, go for it. Om du känner för att ragga på denna, do it. Det är sött att se hur du blir ner skjuten. För i slutändan är det jag som har den i säng. Jag som får denna till att svettas, svära och stöna. Och om inte så finns det bättre.

Gillar

Kommentarer