Scheman.

Nu. God morgon på riktigt.
Då jag lyckades vända helt på dygnet förra veckan så tröttnade jag till slut i fredagskväll när jag vaknade 18:00 och valde att hålla mig vaken tills att det blev kväll.
Nu, efter att redan vaknat en gång tidigare så var det tid att stiga upp och fortsätta vara vaken.
Men har ingen aning om vad jag ska göra.
Klockan är 8 och det där asvarmt här inne.  Djuren snarkar för fullt och det är flertalet timmar innan vi ska ut. De har inte hängt med i min plötsliga dygnsrytm och tycker väll mest att jag bör sova.

Efter att jag nu slutat förgifta mig och även fått hjälp med en del medicinska brister så börjar jag få mer energi och mindre ont i kroppen. Kan även vid tillfällen röra mig mer.
Jag får troligtvis även snart tag på tabletter mot min hypotyreos, som jag förhoppningsvis tål, så jag kan bli ännu mer frisk och även av med det tjocka som än en gång lagt sig i ansikte och hals. Det som jag innan ett år tillbaka alltid har trott var en del av mig och inte någon sjukdom.

Hur som helst. Med min nya energi och ett hopp om mer inom snar framtid så håller jag på att styra upp scheman.
Vars ett till djuren. Kattens är inte mycket mer än tömma låda och tänka på att ge henne något extra gott fredag när hundarna får.
Att skriva in mys känns mer hemskt än gulligt tycker jag. Glömmer aldrig att ha tisemys. Det är helt klart något man behöver dagligen.

Hundarna, eller i alla fall Koira, har ett ganska så fullt schema.
Det är ju den dagliga träningen som nu enbart är de korta kommandon som hon tidigare lärt sig. Exempelvis sitt, eller att hämta något.
Tre dagar i veckan hjälper hon till att fixa med tvätt. Då hon älskar att ta baland annat strumpor så är det bättre att lära henne vad hon ska göra med dem. Så istället för att hon drar ut dem från tvättkorgen till golvet ska vi nu göra tvärtom. Tre dagar i veckan övar vi. Om hon vill göra det själv dagligen så är ju det okey.
Samma tre dagar som tvätten är det även träning på de lite mer aktiva sakerna hon redan kan. Så som att gå fint eller sök. En extra jobbigt extra promenad med andra ord.
De fyra andra dagarna blir det, för utom dagliga träningen, att lära sig något nytt.   Saker som hon bör kunna, exempelvis skaka på kommando.
Men även skitsaker som att gömma sig bakom tassen.
Till sist så blir det genomgång av det nya på söndagar. Då gäller det både för veckan men även veckorna tillbaka i tiden.

Maito har träning tre dagar i veckan.
Det kan innebära både att göra de lättare sakena som korta kommandon, sitt, ligg, backa osv. Men även jobbigare som att leta upp något eller springa slalom vid mina ben när vi går någonstans.
Däremot så är han redan måttligt intresserad av träning så det mesta är saker han redan kan.

Sen har även båda hundarna inskrivet mat, borsta tänderna, något extra gott var fredag och kloklippning varannan vecka.

Mitt schema är än så länge inte mer än möten och räkningar samt att vattna växterna var torsdag.
Har alarm för vattningen. Verkar aldrig lära mig att komma ihåg det annars.

Ett exempel på typiskt tisemys.

  • Husdjur

Gillar

Kommentarer