Skylla sig själv?

Jag har köpt två pumpor. Så inom en snar framtid ska jag skära i dem. Kommer dock bara på ett motiv till den ena av dem. Den andra har jag inte någon aning om alls. Vill ha någon utmaning. Vad skulle vara lite häftigt och halvjobbigt att skära ut i en pumpa? Har bara gjort amatörsaker tidigare och provat på hur det är att göra olika djup för att se skillnaden när ljuset kommer fram. Både tid och tålamod är ju något som jag har gott om så tror inte allt det blir allt för illa bara jag kommer på vad jag ska göra.

Jag vill skriva något vettigt och/eller intressant men komme r inte på något. Ju mer jag tänker efter desto mer kommer jag fram till att jag är ganska tråkig och ointressant. Eller så är det kanske bara som så att jag vant mig och trivs i mitt sällskap?

Har hört att man ska utgå från sig själv i olika situationer men alltså, jag har även kommit fram till att jag inte brukar reagera som majoriteten på de flesta saker. Antingen är jag för känslig och lättskrämd eller så är jag för känslokall och orädd. Är inte rädd att gå ute ensam om nätterna trots att jag är flicka och ser ut som ett litet barn. Känner inte att jag vill begränsa mig. Visst, det skulle kunna hända något. Det händer något ute hela tiden men kan man leva så? Ska jag, för jag är kvinna, för jag är liten eller bara för att jag är ensam vara rädd och väldigt begränsad för det finns tards som gör skit? Varför ska jag lida för det? Varför ska jag behöva vara rädd och orolig? Är det rätt att uppfostra flickor till att akta sig men inte lika mycket pojkar till att inte mörda, misshandla eller våldta? Och vadå, sådant kan flickor också göra. Inte som att flickor alltid är offer och pojkar alltid svin.

"Klä dig inte så utmanande." Vadå då? Betyder det att det är mitt fel om något händer? Är det mer okey att göra skit om någon klär sig "utmanande"? Ska man skylla sig själv då? Hur är det rätt?Hur tänker man där? Blir jag automatiskt ett objekt så fort jag klär av mig? Eller nja, jag har ju tillgång till internet, jag verkar väldigt ofta vara ett objekt. JA! Det kan man ju lära folk och barn istället; Objektifiera inte. Det hade ju löst dessa problemen ganska så bra. Hade i alla fall fått ner det till mycket lägre fall. Hade nog nästan kunnat bli lugn och ro på de flesta ställena, inom det mesta.

En annan sak som också hade kunnat hjälpa till med att förhindra en massa hade ju varit att lära sig impulskontroll. Och kanske då inte heller sätta sig i sådana situationer man vet att man inte klarar av. Där är anledningen till att jag väldigt sällan kollar tidningar och sådant. Blir bara förbannad och att bli det är oftast i de lägena väldigt onödigt. Oftast kan jag inte göra så mycket mer åt saken än att störa mig på det. Och vi vet ju att jag inte gärna slösar energi på onödiga saker. Alltså det som jag blev mindre glad över var säkert viktigt. Men att inte kunna göra något mer än bara förbannad låter som lite väl mycket Jobb.


Om detta är en massa flum ber jag så mycket om ursäkt, Är extremt trött och kan knapt varken tänka eller se. 
Natti natti.​​

Gillar

Kommentarer