Sluta med bilder på döda barn, tack.

Nu hade jag tänkt att yttra mina tankar och åsikter igen. Bara en trevlig varning såhär i början av inlägget.

Men kan folk snälla sluta dela med sig av bilder på döda barn?! Kan i alla fall tidningarna sluta med det?! Ja, det är väldigt hemskt. Ja, det borde inte vara så och något behövs ju uppenbarligen göras så detta i alla fall minskar. Dessvärre tror jag aldrig att det någonsin kommer till att sluta eller försvinna.
Men helt seriöst så är det inte riktigt något som jag anser vara lämpligt eller passande. Inte när förstasidan av en tidning är en bild på ett dött barn.
De där tidningarna som är längst ner framme vid kassan. I samma höjd som de små barnen som går i affären är i. När slutade man "skydda" barnen från verkligheten? När blev det okey att visa och berätta för dem om sådant? Och hur kommer de bli när de växer upp?

Tyvärr är det väl så att om man alltid blir utsatt och hör/ser hemska saker så blir man till slut van. För människan vänjer sig. På något sätt blir det "okey". Man accepterar att det är så som det är och går vidare i livet som att ingenting har hänt. Precis så som majoriteten kommer till att göra även denna gång.

Att det händer skit är folk medvetna om. Detta kommer inte som en nyhet. Att barn blir mördade, torterade/våldtagna. Sålda som diverse slavar. Svälter. Ja, svälter. Hur många gånger har man inte fått höra det under sin uppväxt? "Ät nu upp. Tänk på barnen i Afrika." Det har blivit lite av något som människor säger men inte reagerar farligt mycket gällande.
Man ser reklamer hela tiden om hur utsatta dem är och ja, det finns många som betalar in pengar för att hjälpa till men det är ändå något som blivit "okey". Och precis som med allt annat så kommer även detta nu till att "gå över".

Jag vet inte om människor bryr sig nu för att det "är rätt" eller för att majoriteten gör det. Varför bryr du dig? Är det för att median säger åt dig att du borde? Var det något som du brydde dig om tidigare eller som du började med nu för att det "kom upp"? Tror du att du om två-tre veckor kommer till att nämna det? Och framförallt, hur kan du välja?

"Den här pojken är det mer synd om för han drunknade när han försökte fly än vad det är om den här pojken som svält till döds för det inte fanns någon mat." "Denna pojke som de skar av armarna på och förblödde för han inte ville döda sin lärare är det mer synd om än den här lilla pojken som blev såld som sexslav och till slut dog av aids." Jag skulle kunna fortsätta men jag tror att jag fick fram min poäng.
Hur kan du välja? När blev det ena mer accepterat än det andra?

Att jag inte vill se bilder på döda barn är dels för att jag vet om att detta kommer "försvinna". Att ingen kommer bry sig om någon vecka men även för att skydda barnen som ser det. De ska inte behöva se detta. De ska få lov att vara barn och bry sig om skitsaker som barn borde göra. De ska inte se detta, ska inte oroa sig, inte vänja sig vid detta.

Det är ett problem som alltid funnits och dessvärre troligtvis alltid kommer till att finnas. Ingenting kom som en nyhet nu så varför helt plötsligt bry sig? Jag menar inte att man inte ska bry sig och det är ju bättre nu än sen/aldrig. Men jag är även medveten om att det kommer till att försvinna. Att man inte kommer till att bry sig om ett tag. Vilket gör mig lagom irriterad. Antingen så bryr du dig, och då gör du det också eller så gör du det inte. Det är inte något som man kan välja från och till. Inte någon jävla trend som man bara "måste" följa.
Skärpning!


Gillar

Kommentarer