Status. Del 1.

Jag måste ju börja med att skriva att jag tidigare nu sa den bästa kommentaren som jag sagt på länge.
"Jag är medveten om att många hotar såhär men jag är heltidssjukskriven, irriterad och har jävligt mycket fritid."
Ganska så deprimerande mening nu när jag tänker lite på det. Men tyst blev det i luren. Lite drygt bara att de hela tiden måste strula med något. Tänk, all denna tid jag lagt ner på detta hade jag ju lika bra kunnat göra ingenting med. Det kostar min mindre dyrbara tid! Dålig stil.

Så, nu är det avklarat och jag kan börja med det som jag faktiskt tänkte och det som rubriken säger nämligen status. Tror att jag nämnt det här någon gång tidigare. Att jag inte förstår mig på det. Har aldrig förstått det. Vad är det? Varför finns det och vad vill man uppnå med det?

Jag är ju inte så pass borta att jag inte begriper hur man gör för att få "högre status". Så mycket har jag koll på och att det finns olika sätt beroende på umgänge och vilka människor man vill imponera på och ha kontakt med.

Jag kan helt klart förstå om det gäller någon som man måste ha tag på för hjälp eller något som och är en sådan som hänger upp sig på status. En sådan människa som inte pratar, hjälper eller umgås med någon som inte har alla de saker som den anser vara något. För då har man inte så mycket val. Men ändå, hur tänker den människan?

Vi börjar med det som jag tycker om mest, det vill säga tänka. Men nu är det ju inte så att tänka överlag är något som ger en status och nästan alla tror att de är extremt intelligenta så det funkar ju inte. Men att exempelvis vara med i Mensa. Det är något som jag märkt ska vara imponerande och ge status. Och man får ju inte vara med där om man inte har en högre IQ nivå. Tror att man ska ha över 130 men än inte helt säker och inte tillräckligt intresserad så att jag kollar upp det. Men normen ligger runt 100 sträcket så det är i alla fall en ganska bra bit över man behöver. Mensa är något som ska imponera att vara med i och ja, jag tycker om när man kan tänka. Det underlättar ganska så mycket för mig. Men det är din förmåga att tänka logiskt. Det betyder inte att du är bättre på allt annat, inte att du är någon supermänniska. Och de flesta som har just högre IQ har en tendens att ha någon psykisk sjukdom eller störning. Bara för att man har kapaciteten att kunna tänka logiskt betyder det inte att man tänker rätt gällande det som inte ger något ordentligt facit. Och varför skulle man vara med i denna klubb? Alla som kan logiskt tänkande är inte intresserade av samma saker. Är det för att kunna trycka upp det i ansiktet på någon? För det finns andra ordentliga ställen att mäta IQ nivån och även om de gör det så behöver man inte tvunget vara medlem. Tror nog att det finns något mer. Att kunna prata om "svårare" problem och kan inte känna sig lika ensam. Men hur ger det status?

Med detta känns det ganska nära att gå in på nästa sätt att "få status" på. Utbildningar och fancy ord. Det är läskigt många människor som jag hört säga att de inte pratar eller umgås med någon som inte har någon högre utbildning. Alltså riktigt många. Varför? För förklaringarna som jag fått är att de är smartare. Men, alltså, nästan vilket tard som helst kan ju läsa vidare och utbilda sig till något högre. Det är väl mer att man ska ha viljan och motivationen till det. För så många olika saker det finns man kan plugga på finns det oftast något för alla som verkligen vill. Något som man kan och klarar av. I många fall behöver du inte ens kunna tänka, mer att du ska klara av att läsa och komma ihåg en massa. Så du är förhoppningsvis bättre på det som du utbildat dig till, men annars då? Det säger inte något annars. Och en fråga som jag verkligen förundras över "Om du nu är så smart, varför utbildar du dig inte då till något högre?". Det ger mig så många frågor och själva svaret är ju ganska så enkelt; Jag är inte så intresserad av att jobba med något sådant. I alla fall inte för stunden.
Så man är inte smart om man är intresserad av något "enkelt"? Varför skulle man göra något bara för att man kan om man inte har något intresse för det? Hur smart är det egentligen?!
Och fancy ord. Jag förstår om det gäller något ämne som man är väldigt intresserad utav och där det är ord som beskriver mer eller används mycket inom just det. Men annars? Varför? Varför sitta och lära sig en hel hög med ord som väldigt få ändå begriper sig på? Vad är meningen med det? Grattis, du har förmågan att komma ihåg vad du pluggar på och uppenbarligen en hel del fritid att lägga ner på något som i många fall är helt meningslöst. Bäst är nog ändå när människan egentligen inte förstår vad ordet innebär, att de använder det fel. eller varför inte när man bara uttalar det fel då ingen annan har använt det i någon konversation. Hur hög status får man med sådana missar?

Pengar. Pengar, pengar, pengar. Materiella saker, pengar. Den där statusen som kommer redan som litet barn. Det som man i princip blir inlärd då. Man ska ha de rätta märkena. Strunt samma om du kan få samma eller till och med bättre kvalité för mycket lägre summor. Det är inte det som räknas, det är märket. Förmågan att kunna lägga ut så mycket mer på något så meningslöst egentligen. Att hela tiden kunna ha det senaste och i en del fall spendera pengar på absolut ingenting. För att visa att man kan.
Förstår inte meningen med det heller. Inte något av det. Varför är du bättre för att du har pengar? Hur påverkar det ditt liv överlag om du har ett speciellt märke? Om du har det senaste, är du automatiskt en bättre människa då? Varför skulle jag lyssna på dig mer eller bry mig på grund av detta?

Får nog ta och fortsätta med detta en annan dag för jag vill skriva så mycket. Vill ställa så många frågor men behöver sova nu. Vill inte vända dygnet helt och har möte senare. Hade varit bra att komma iväg till det.

Och kan ju skriva in lite hur jag är inom dessa status-saker jag tagit upp.
Jag är inte med i Mensa och vad jag vet så är inte någon som jag pratar eller umgås med det heller. 0P
Jag har inte någon högre utbildning och är inte allt för intresserad av att läsa i skolan till något högre för stunden. Läser och kollar upp det som intresserar mig här hemma i min ensamhet och utan att ha något skriftligt bevis på min kompetens om de sakerna. Jag är även helt värdelös på fancy ord och gissar väl på att jag har ett ganska så genomsnittligt ordförråd. 0P
Jag har inte någon bra "månadslön". Försäkringskassan ger inte riktigt ut något miljonbelopp, i alla fall inte till mig. Har inte heller något av ekonomiskt värde och spenderar inte pengar på speciella märken när jag kan få det samma för mindre pengar. Så än en gång 0P.

Slutsats: Jag har än så länge noll i statuspoäng. Får se om det blir bättre i nästa rond.

Gillar

Kommentarer