Stolthet.

Awesome. Höll på att somna mellan sju och nio nu på kvällen. Men i och med att jag inte kände för att vakna vid fyra-fem så tvingade jag mig till att vara vaken ett tag till. Blev mer och mer pigg och nu skuttar jag runt här och dansar. Borde verkligen bli trött nu snart igen så jag inte får fel på dygnet ännu en gång. Men jag är i alla fall glad och har varit de i några dagar nu. Har hört att man blir det när man tagit itu med sig själv och även fått löst det mesta som strular sig. Har även spenderat större delen av dagen med att skära i en av mina pumpor. Den är dessvärre inte ens halvt klar. Har inte rätt redskap så det tar sjukt mycket längre tid och hade tänkt att göra två olika huvuden på en. Minst två. Lyckas jag få in ett tredje hade det helt klart varit coolare. Får väl ta och fortsätta med det imorgon och lägger upp bild när det är klart.


Har den senare tiden sett mycket med texten "Om du respekterar mig så respekterar jag dig" och liknande. Och så är inte jag. Jag respekterar dig även om du inte respekterar mig, för jag vet bättre. Bara för att jag anser dig vara dum i huvudet eller du mig så betyder det inte att ett dåligt beteende är okey. Och det är inte några större problem för mig för jag har inte någon som helst stolthet.

Ja, stolthet är också något jag hört en hel del människor prata om. Och när jag frågar vad de har för något att vara stolt över brukar jag mer få en sur min eller text tillbaka. Det låter kanske som en väldigt elak fråga men i och med att jag inte riktigt känner av sådan stolthet är jag ju intresserad av hur andra ser på saken. Svaret blir oftast att man inte tar skit eller liknande. Så på grund av att man känner sig dum, sårad eller liknande så ska man vara slynig och elak mot någon annan? Hur är det vettigt? Och vad händer om denna människa också har sin stolthet? Då är det bara en massa tramsande om hämnd och liknande, för att vara elak, för att känna sig bättre. Och egentligen, borde man då inte känna sig mer dum på grund av sitt dåliga beteende? Beter sig som små barn, tänker även som dem där. "Du gav en elak kommentar när jag sa fel så nu ska jag slå sönder din leksak för du gjorde så jag kände mig dum." "Jag ska ge tillbaka mycket mer för jag är bättre än dig." HUR är man bättre när man gör så? Kan någon vara så snäll och meddela mig det? På vilket sätt är man bättre när man beter sig på ett så respektlöst sätt? Och hur kan man inte känna sig som en total idiot som ballar ur så?

Någon gång har jag även fått kommentaren om att om man inte gör på detta sätt så kör folk över en. Vilket jag har märkt ja. Men om detta nu är fallet så är det väl bara att strunta i dem, eller? Samtidigt som jag inte menar att man sa ta all skit. Bara det att man inte behöver bli värre eller bete sig på ett dåligt sätt. Speciellt inte om det gäller små skitsaker vilket jag har upptäckt att det är i de flesta fallen när någon beter sig på detta sätt. Tänk om det bara är ett missförstånd, vad dum man måste känna sig efter ett sådant beteende då. Det är verkligen att ge sig själv mer problem när man håller på och tramsa sig med stolthet. Man ska säga ifrån, jag tycker att man ska ha konsekvenser om man betett sig illa men att störa sig med hämnd och vara värre är bara ren idioti. Du är bättre än så. Släpp det, det finns bättre saker att lägga tid och energi på. Behöver inte gå i försvar alltid.
Kommer att tänka på en katt som blir skrämd. Reser ragg, blir aggressiv och utagerande. Så, det borde vara att katten gör så på grund av sin stolthet, och i många fall är det helt onödigt och snarare skapar mer problem än vad som hade varit om den inte betett sig så. Blir även jobbigare för en att visa att man inte är farlig eller vill göra någon skada.

Så, på vilket sätt hjälper stolthet? Varför skulle jag vilja ha det?

Titta vad mysigt det blir när man lägger ner stoltheten och istället kör på respekt.

Gillar

Kommentarer