Tre saker jag avskyr.

Känner att jag börjar få huvudvärk. Kan vara för vädret men vet inte. Är väl ganska tacksam över att det inte är ett migränanfall i alla fall. Alltid något liksom. Har som vanligt tänkt ganska mycket. Är ju ett av mina största intressen, tänka. Även om det inte alltid går så bra.

Det finns tre saker som jag verkligen inte tycker om. Som jag riktigt avskyr:

Lögner. Vilket jag har skrivit om tidigare. Varför ska man ha dem? Lögnerna alltså. Varför ska du ljuga om att du är bättre/sämre än vad du egentligen är? Varför ska man låtsas som att det är något annat? Varför ska man ljuga? Och skulle du vilja att någon ljög för dig?

Om du själv ljuger så borde du ju anse att det är okey för andra att göra det samma. För man behandlar väl andra så som man själv vill bli behandlad, eller det är bara något man säger? En lögn?
Jag anser att jag, precis som du, har rätt till sanningen. Jag ska inte ändra eller vilseleda dig när du tar dina val och beslut och du ska inte heller göra så mot mig. Jag ska inte bestämma över ditt liv och inte du heller över mitt. Vi har ingen rätt till det. Så om du ställer mig en fråga får du också vara bredd på att ta svaret. Det är inte alltid så vackert men det är i alla fall ärligt. Sen är jag ju extremt osmidig och lätt att tolka fel så ett tips där är att om man skulle kunna tolka mig på mer än ett sätt, ställa följdfrågor. Inte alltid som jag säger hela sanningen utan att man fråga om den. Ibland kan det även räcka med att fråga om jag sagt hela sanningen. Som sagt, jag vill inte ljuga.


Dubbelmoral. Ja, jag är medveten om att alla har en viss grad av det men man kan väl försöka jobba på att inte ha det? Behöver väl inte välja att ha det, eller? "Du ska inte men jag ska." "Jag tycker inte om de som gör såhär men jag gör det ändå." Klarar inte det. Det kan verkligen också göra mig på riktigt dåligt humör. Varför ska du ha rätten till något men inte någon annan? På vilket sätt skulle du vara speciell? Och hur är det annorlunda när det gäller dig? Nej, FY!


Bryta löften. Man gör inte det. Då har hela poängen med det försvunnit och hur ska någon kunna lita på dig igen? Ett spontant tips är väl att inte lova något du inte nästan är helt säker på att du kan hålla. Helst ska man ju vara helt säker men ibland kan det vara svårt. Tvekar du ens lite på hurvida du kan eller inte kan hålla något, lova ingenting då. Säg sådana fall till om hur det är, att du är osäker, tvekar.
Sen visst, en del löften går inte att hålla. Saker ändras, människor och omgivningen förändras. Och ibland blir det jobbigt. Ibland får man jobba hårdare för att orka hålla uppe ett löfte. Och tyvärr så funkar det inte alltid. Men man ska inte bara ge upp. Bara strunta i det.
Ett löfte är ett löfte och de håller man. Annars jobbar man hårt på det innan det bryts. Och meddelar människan om det! Helst innan..


Jag vet inte vilket av dessa som jag anser vara värst. Tycker att alla är väldigt illa och de går hand i hand väldigt ofta. Försöker verkligen att inte göra något av dem. För jag lever efter så som jag själv vill bli behandlad. Jag vill göra rätt. Och hade jag inte försökt hade jag haft dubbelmoral och varit körd på alla tre punkter direkt. Jag vill inte vara så som jag avskyr. Jag vill vara någon som jag tycker om. Någon som jag hade älskat om jag träffade mig. Så, precis så vill jag vara.
Även om jag kanske borde sträva efter att vara så som någon annan hade tyckt om. För jag kan inte bli en till och ja, ibland är det jobbigt och ensamt att vara själv. Att snarare känna sig värdelös än omtyckt.
För jag tycker om, jag bara inte får det tillbaka.

Gillar

Kommentarer