"Tycka om level."

Jag tvättar den 20:e varje månad. Har gjort det i över två år. Har jag fått det tvättat nu? Nej, självklart inte. Tänkte på det innan jag drog till frisören men sen bara försvann det och kom på det vid tio tiden. Stabilt!
Ja, det är inte inte så att jag inte har något att ta på mig eller sängkläder och handdukar. Men i alla fall. Annars hade jag ju fått gå i trosor och kappor. För det om något har jag gott om. Men får ta och fixa en ny tid snart istället. Vill ju sova med mina nya sängkläder!

Har suttit och klappat och myst med mitt nya hår nu i någon timme. För det anser jag vara ett väldigt friskt beteende, eller.. Kanske inte. Men jag älskar hår och vill mysa och klappa det. Dock inte som att jag går fram till någon random människa och klappar dennes hår. Det har kanske hänt en gång, men då frågade jag faktiskt innan. Och det var ganska så många år sedan samt extremt långt och fint hår. Men jag gör inte så mer. Det är märkligt och ja, jag vill helt enkelt inte. För mig är det faktiskt något ganska intimt. Då kramar jag nog hellre någon som jag inte riktigt tycker om eller har någon större uppfattning om, faktiskt. Och kramar är ju något som jag också anser intimt och inte uppskattar att ge vem som helst. Kanske när man ses, en snabb. Men inte annars, nej. Dock skrivit om det tidigare.

Jag låter oftast inte folk sova över. Släpper i och för sig inte riktigt in någon här heller. Men om jag väl gjort det är det ändå ganska liten chans att man får sova här. Än mindre i sängen. Brukar inte tycka om det. Detta är mitt hem, sängen är min trygghet. Hemmet över lag är väl min trygghet men än mer sängen. Det är dit jag går när jag vill slippa tänka, slappna av helt. Det är den plats jag är som mest sårbar. Skulle inte kännas bra att ha vem som helst där. Speciellt inte om jag sov. Har väldigt stora problem med det. Med att kunna slappna av och sova ordentligt när någon annan är där. Att åla runt och vägra stiga upp.

Nu när jag tänker på det så är det som att jag har olika level. Det tycker jag i och för sig att de flesta borde ha. Kanske inte riktigt samma som mina dock. I alla fall inte majoriteten av de som jag pratat med. Alla tycker om att kramas och mysa och har inte så pass höga krav på det som jag. Men ändå, level där ju mer man tycker om någon desto närmre får de komma en. Mer saker som man vill eller accepterar. Som jag med vad för "intimt" jag gör.

Hm.. Lägst och "lättaste" är väl att få en hej-kram skulle jag tro.
Att ta hem någon ligger nog efter det. Jag har inte några problem att dra hem till någon annan, om denne nu inte bor med familjen. Behöver inte träffa hela släkten direkt.
Så där är väl "level ett och två".
Tre: Låta sova över.
Fyra: Mysa med dennes hår.
Fem: Tillåta sova i min säng.
Sex: Pussa på dennes kind.
Sju: Självmant mysa med utan att frysa, vara sjuk eller vilja något perverst. Det är även det sista. Har jag blivit så pass närgången med någon så lär jag till största sannolikhet älska denna människa. Men sådant tar tid.

Jag anser för att kunna älska någon känner man till det mesta med människan, både de positiva och de negativa sidorna. Annars är det inte människan man älskar, det är inbillningen om hur denne är som man älskar, inte den. Sen visst, man kanske har rätt men så länge man inte känner den väldigt bra tycker jag älska är ett för starkt ord.

Hade jag älskat någon jag inte spenderat särskilt mycket tid med hade jag nog tagit livet av mig. Mest för jag ansett att jag haft något allvarligt fel i huvudet. Det hade inte haft någonting med personen i sig att göra. Snarare mig. Det hade varit mig det var fel på.
Att älska tar tid, det är inte något jag gör bara så. Tycka mycket om, fine. Det behöver inte nödvändigtvis ta en halv evighet. Men inte älska. Kan älska någons handlingar och delar av personligheten. Men inte människan i sig. Nej, det är för starkt.

Just älska och hata är starka ord för mig och inte något som jag vill missbruka. Säger jag det menar jag det. Annars är jag tyst eller använder mig av något annat ord jag anser vara mer lämpligt.

Gillar

Kommentarer