Utvisa kriminella invandrare.

Ja, jag har lärt mig att för det mesta vara tyst. Mest för att jag inte orkar med folk. Orkar inte med idioti. Men nu är det så att jag inte längre orkar vara tyst heller. Det har liksom svämmat över nu. Eller ja, för ett tag sedan. Just nu har det väl blivit lite lugnare igen. Men jag stör mig än. För jag har lätt för det och det håller i sig ett tag innan jag släpper det för stunden. Syftar på det som hände på IKEA. Är inte farligt insatt då jag försöker hålla mig till viss del i min bubbla så jag inte blir förbannad. Dock så läste jag en del kommentarer av folk gällande det. En del kommentarer som gjorde mig förbannad men även som påminde mig om andra händelser. Bland annat från en lektion på gymnasiet.

Vi gjorde någon typ av övning. Tror att de kallade den för "fyra hörn". Det gick i alla fall ut på att alla fick ett påstående, alla fick samma, och sen skulle man ställa sig i det hörn man tyckte passade bäst in på ens egna åsikter gällande påståendet, problemet eller frågan.
Hur som helst så kom det upp "Invandrare som begår brott ska ha samma straff som alla andra." eller något liknande. Poängen är dock kvar. Så fick man ställa sig i det hörnet som passade bäst in. "Ja." "Nej" "Vet inte" eller "Övrigt/annat".
Jag och en annan ställer oss i alla fall i nej. Och med tanke på att jag alltid blir så älskad av lärarna, eller inte, blir jag ifrågasatt utav mitt beslut.
"Nehe, så det tycker inte du. Vad tycker du man ska göra då?"
"Jag tycker att de borde utvisas."
Stämningen blir inte precis bättre. Och efter ett tags diskussion och sura miner får jag kommentaren
"Då borde man utvisa svenskar som också begår brott."

Den, precis den kommentaren gör mig knas. Det var en sådan kommentar jag läste även till det här gällande IKEA.
Att vi ska utvisa svenskar då också som begår brott. Och att de invandrare som utvisas kanske blir mördade om de åker tillbaka till sitt hemland.

Tyvärr är det ju så att om det som stått här tidigare inte gjorde dig förbannad så finns det en stor risk att detta som kommer nu gör det.


Jag kan seriöst inte bry mig mindre. Jag anser att deras rätt till att vara här är borta. Om någon våldtar, rånar, torterar eller mördar har denna ingen rätt att stanna här i landet. Om det då skulle innebära att människan i fråga skulle dö om denne kom tillbaka till sitt hemland så får det bli så. Att man inte gör på detta sätt kan inte komma som en nyhet. Det är bara brist på intelligens, empati och respekt för andra, för landet.

Nej, med det menar jag inte att man ska göra sådant i andra länder eller att det är okey där. Jag menar mer att om du nu får en ny start, att landet tagit in dig och försöker hjälpa dig på fötter igen, så är det ännu mer respektlöst att göra på detta sätt. Att göra sådant är inte okey, vilket land du än är i eller kommer från.

"Då borde man utvisa svenskar som gör likadant." Really? Vart hade du planerat att skicka dem? Och på vilket sätt är det samma sak? Landet där du kommer ifrån får "ta hand om dig". Varje land får ta hand om sitt egna skit. Ja, jag skriver skit. För det är precis vad man är enligt mig om man gör sådant.
Men tillbaka till frågan, vart ska vi skicka svenskar och på vilket sätt är det samma sak? De är redan i sitt land. De borde ju stanna där. Men om vi nu tar det så som de säger, så som kanske du säger, vart?
Ska man ta en jordglob, snurra den och sen peka? "Dit skickar vi dem!" och i sådana fall, blir alla skickade på samma ställe eller var människa får sitt egna snurr på globen?
Nej, usch, fy. Nu var jag bara dum. Väldigt idiotisk kommentar av mig. Riktigt uppstudsig liten dum blondin. Som jag ser ner och förlöjligar detta. Ja, mycket för att det är lite så jag ser på kommentaren från första början. Den är korkad och löjlig. Även detta är något som jag märkt inte riktigt är något som jag får säga. För jag är tydligen rasistisk då?!

Och ni som tycker att man inte ska utvisa. Ni som tycker att de ska få precis samma straff som om de vore svenskar. Hur tänker ni? Varför skulle ni vilja ha kvar dessa människor i vårt land? Hur kan ni inte se ner på vad de gjort utan istället vilja rädda dem? Som med IKEA, det var två människor som dog. Två människor som troligtvis inte förtjänade att dö. De kunde inte bli räddade, ingen räddade dem. Varför ska man visa respekt åt människorna som tog deras liv? Varför ska man rädda dem? De borde veta att man inte gör så. De borde förstått bättre. De bara struntade i det.
Och ja, jag ser ner på alla som gör så. Jag struntar i vilket land de kommer från. Men om man nu kan utvisa dem, varför ska man ha kvar dem? Bättre att då istället hjälpa någon vettig människa. Någon som faktiskt beter sig bra och som verkligen förtjänar det.
Tror inte riktigt att världen hade saknat de andra människorna.
"Oh, nej. Jag tycker det är lite mycket fred och lugn här. Fattas lite mördare, våldtäktsmän och rånare."

"De kanske har hamnat fel och inte förstår bättre."
Nä, sant. Men människorna som blir offer har också hamnat fel. På helt fel plats vid väldigt fel tillfälle. Men bäst att rädda de andra. Bäst att försöka få dem till att leva ett bra liv. För de har ju inte alls missbrukat sina chanser. Klart att jag vill se de som skadat mig för livet leva ett bra liv och vara lyckliga undertiden som jag har begränsningar och ångestattacker resten av livet. Helt utan att jag gjort något fel egentligen. Att jag får konsekvenserna av någon annans handlande.

Detta är Sverige. Det är svenskarnas hem. Det enda hem svenskarna har. Vi har våra lagar och regler och kan man inte rätta sig efter detta så behöver man inte heller stanna.
Hur skulle du göra om du erbjöd ditt hem till någon som inte hade någonstans att bo. För att vara vänlig och hjälpa till. Skulle du då acceptera om denna människa inte skötte sig? Om denna hade struntat i dina regler och bara gjort som den ville.
När den misshandlat någon i ditt hem eller vandaliserat där. Hade du inte slängt ut den då? Hade du inte då tyckt att den förlorat sin chans att vara kvar? Och om det var någon i din familj som gjort något, någon som du tycker om, hade du då inte accepterat lite fler saker som den gjorde än någon helt främmande människa?

Jag tycker mig se många likheter i detta. Och nej, jag accepterar inte mer av svenskar. Det var inte poängen. Poängen är att man slänger ut folk när de missbrukat ens förtroende. Att jag tog in att man accepterar mer från de man tycker om är för att du, precis som alla andra, faktiskt inte tycker att alla borde bli behandlade lika. För så fall borde du själv vara bättre innan du kräver att alla andra ska vara det.


Och slutligen då när jag ändå är igång och yttrar mina åsikter i frågan. Många säger att man tycker att svenskar är bättre om man yttrar sig om detta med att utvisa kriminella. Att svenskar ska få ha det bättre då de inte behöver så hårda straff eller riskerar livet.
Genom att tycka att Sverige och svenskar ska vara mer accepterande mot så mycket mer än vad alla andra länder är så säger man även med det att svenskar är bättre. Vi ska vara bättre än alla andra länder. Vi ska acceptera och förstå bättre, för tydligen är vi bättre.

Med det tackar jag för mig. Tack.

Gillar

Kommentarer