Vad är snäll?

Har haft rutan uppe i flera timmar "nytt inlägg" men har inte kunnat skriva. Eller jo, men det blir inte bra. Blir inte så som jag vill. Eller snarare inte om det som jag vill.
När jag sitter här så skriver jag mest det som jag tänker på. Lite utan att tänka på vad jag skriver. Skummar igenom det senare för att se om det är läsbart eller bara en hög med ord som man inte förstår. Jag hoppas väl att man för det mesta förstår vad jag skriver och menar när jag ändrat om lite.
En del stavfel får du leva med. Eller ord som kanske inte riktigt blev som de borde.

Så nu väljer jag att skriva om att jag inte kan skriva om allt. Och det är väl av olika anledningar.
En del är för att det är väldigt privat. För att en del saker troligtvis kan anses vara att man hänger ut någon, även om det inte är själva syftet med det hela. Och jag vet inte riktigt om jag vill dela med mig av så pass nära saker här. Inte för att jag har särskilt mycket att dölja av mig men för att det ibland känns bra att världen inte har fri tillgång till hela mitt liv och livshistoria. Även om jag starkt tvivlar på att världen är intresserad. Men ändå. För min egna skull och känsla.

En del saker som jag tänker på kanske inte är mina att berätta. Någon annans historia eller problem. Det är då upp till denna att dela med sig av och inte mig. Det är inte mitt. Inte jag som har rätten till att dela och berätta det för alla.

Annat kan vara för att jag inte vet vem som läser. Det gör det mer läskigt då på något sätt. Eller det här med att jag vet om en del som läser och kanske inte vill ge dem det. Får balansera information och tankar ganska mycket. Och ibland kan jag nog tycka att jag misslyckats men det är ju sådant som händer, tyvärr.

Kan inte skriva för rått. Hur jag skulle vilja förstöra någon och speciellt inte om det är någon specifik. Detta var från början menat att vara ett ställe där jag skriver lite skit och som peppar mig till att göra lite mer saker. Lite mer "gulligt" över lag. Men med tanke på att det inte riktigt är jag så blev det som det blev med den saken. Ibland kommer det väl lite sött men i det stora hela finns det inte så mycket av det.
Jag har väldigt mycket "råa" tankar och ond humor. Mina åsikter är inte alltid så accepterade och en del av mina lösningar på problem inte alls något man ska skriva eller berätta om.
Vilket jag anser vara lite tråkigt då det faktiskt hade underlättat ibland. Nu får jag istället skriva dokument som jag gömmer. Eller ibland även penna och papper.

Vill oftast inte göra någon upprörd så de går mot mig. Syftet jag för det mesta vill uppnå är att man ska tänka efter. Sen om du inte delar min åsikt så är det okey. Vill du ha fel så ska jag inte hindra dig. ;D
Men i alla fall så man kanske tänker efter, lite.
För det känns som de flesta bara följer strömmen. Inte egentligen har någon egen åsikt utan bara hänger med. Har hört en massa från andra och sen bara upprepar det. Frågar man om en åsikt gällande något, vad som helst. Typ, vad kräver du i en vän? Så kan man inte alltid utvärdera detta.
"Snäll, ärlig, rolig, bryr sig och ställer upp" är typ de vanligaste svaret. Och ja, det låter ju skitbra. Men kan man utvärdera detta? För jag anser inte riktigt att de gett något svar.

Hur är man snäll? Vad anser du vara snällt? Kan du förklara hur man är snäll?
Detta var faktiskt en fråga som jag ställde i skolan när man satt och skulle säga något positivt om någon annan. Du vet, sådär som de alltid tvingar en till och ordet "snäll" alltid kom upp när det inte riktigt var någon man snackade med eller tyckte om. Snäll var det lättaste och trevliga man kunde säga som accepterades. För man tyckte inte att alla var snälla. Alla var inte snälla för en.
Jag hade tur. Jag kan rita, var aldrig "Snäll" utan "Bra på att rita.". Vilket jag kan tycka är lite bättre, det är ändå något mer beskrivande. Titta, alla kan ha någon typ av användning för mig och där de flesta delar uppfattning. Man vet faktiskt något om mig.

Lite som när man ska beskriva sig själv. "Mina vänner säger att jag är snäll, roligt och trevlig." Klart som fan dina vänner säger och anser det. Annars är det inte dina vänner. Men det säger ändå inte något om dig. Mer än att du kanske har vänner. Kanske, då detta är ord som man lätt använder sig av för att få tyst på någon. Svar som accepteras.

Men vad är det för typ av humor du har? Är den som min, elak, ond, nedlåtande och dålig? Eller kanske glad, dryg och barnslig? Skrattar du åt Simpsons eller Red Sate? Båda?
Det som jag finner roligt kanske inte du finner lika roande.
Så i din jakt på vänner, vad vill du ha för humor?

Jag tycker att det är snällt att tänka på någon annan, vare sig det är något jobbigt eller bra. Att ibland prioritera någon annan. Göra saker för dennes skull, för att göra den glad och känna sig omtyckt.
Att vara snäll kan betyda så mycket för folk. Bara för mig ändrar ordet innebörd beroende på vem jag pratar om. Beroende på tillfälle.

"Idag har min katt varit snäll. Hon har inte kissat ner gardinen." eller "Idag har min katt varit snäll. Hon räddade mig från en extremt stor och skitäcklig harkrank.". Bara där är det olika. Och ändå är det bara en katt, samma katt.

Sen kan någon vara sjukt snäll, ha bra humor, ställa upp och bry sig men ändå inte passa mig. Så som den är snäll kanske inte riktigt är det som jag finner roande eller på något annat sätt stimulerande. Det betyder inte att människan inte är alla dessa sakerna. Bara det att jag vill ha något mer, något annat.

Och när man frågar många efter detta. Att man vill att de ska beskriva mer så går det inte. Eller så får man "Ja, men du vet." och nej, jag vet troligtvis inte. För att vara riktigt dryg då. Vilket jag är. Där av detta från första början.

Detta var dock ett lätt exempel på när jag tycker att man kanske borde tänka längre. Detta var en sak som alla borde ha någon typ av tycke och uppfattning gällande. Även om man aldrig haft någon vän så borde man kunna fantisera och veta en del av vad man vill ha i en.
En konversation man skulle kunna ha med vem som helst helt enkelt.

Gillar

Kommentarer