Vet din mamma om att du våldtar?


Det ska vara bättre om man anmäler en våldtäkt. Så att människan som utfört övergreppet ska bli straffad. Så människan som blivit utsatt ska få ut sin rätt.

Så människan som redan blivit behandlad som en sak ska behöva kämpa, slåss och bevisa att den varit utsatt för ett övergrepp. Ett av de värsta övergreppen som man kan utsätta någon för.


Att sitta och berätta för någon, svara på nedvärderande frågor och göra allt för att någon ska se att det faktiskt är sanning man talar är inte något som man alltid klarar av. Speciellt inte när det är så nytt och jobbigt.

Jag behöver inte ha något "beslut" om huruvida sådant hänt eller inte. Behöver inte hälla salt och grus i mitt färska sår.

Jag vet, människan som gjort det vet, och jag är en svag människa som inte klarar av mer. Det känns inte värt att bli dömd och kämpa för något som ändå inte går att ändra.


Pengar hade inte gjort att jag mådde bättre. Att sitta i fängelse hade inte varit nära så illa som den halvtimmen jag upplevt.

Flera timmars käftande, undersökningar och folk som ska veta allt hade inte gjort det bättre.

Jag ser upp till de som orkat. Till de som kämpat för deras "rätt". För att de ska känna att de i alla fall ger tillbaka lite skit och jag hoppas att det var värt det. Att allt kämpande inte slet sönder er mer.


Men alla andra då, alla de som är som jag. Alla de som lider i tystnad. De vars kropp svider, bränner och får fysiska och psykiska ärr för livet. Berättar ni, för någon?

Och alla ni som våldtar, berättar ni för någon?


Det är få föräldrar som skulle kunna tro att deras barn gör något sådant. Att deras barn förstör någon annan så mycket, förstör vårt samhälle så hårt.

Du som förälder, vad hade du gjort om du fått veta att ditt barn våldtagit? Skulle din syn förändras? Skulle din kärlek ändras?

Skulle du som förälder känna att du misslyckats med din uppgift att uppfostra ditt barn?

Skulle du ändra ert förhållande eller skulle ni låtsas som att det aldrig hänt något?

Fira och skryta?

Och du, vet din mamma om att du våldtar?

Gillar

Kommentarer