Vuxen.

Blev glatt förvånad när jag vaknade och upptäckte att klockan var över åtta. Sov som en klubbad säl i nästan tio timmar. Och nu är det te, filt och tisemys i soffan. Det är ju skönt att djuren är ungefär lika lugna och mysiga av sig som jag. Annars kunde det varit ganska så jobbigt. Jag menar, om jag inte fick mysa med dem kanske jag hade varit tvungen att mysa med någon människa. För mysa behöver man. Men som tur är har jag mina pälsklingar. Jag gillar det ordet. Det är så tramsigt sött. Och de älskar ju pussar och kramar, är lena och ludna så det passar ju bra.

Fortsätter att tänka på när man blir vuxen egentligen. Ja, enligt mig. När jag ska känna mig som vuxen helt enkelt. Kommer jag någonsin komma dit?
Har hört en del säga att det är när man flyttat hemifrån och fixat till en del med det. Men alltså, jag flyttade ut när jag var 18 så det är några år sedan.
Går ut dagligen med hund, har koll så djuren är friska och mår bra. Så de i alla fall är lite uppfostrade.
Har alltid en massa mat hemma. Har jag bara så jag skulle klara mig två veckor på det som är hemma drar jag snabbt iväg och köper så jag i alla fall klarar mig en och en halv månad. Ja, förutom frukt och färska grönsaker.
Håller tider, ringder viktiga och sjukt tråkiga samtal, Fixar hur många papper som helst och kollar upp nästan allt som jag kan gällande sådant. Hjälper små och ledsna barn, vilket uppenbarligen inte är någon självklarhet att man gör?!
Spenderar inte alla pengar som jag har och speciellt då inte på skitsaker.

Men det känns inte vuxet, det känns som självklarheter. Liksom, skaffa djur, ta då hand om dem. Fixa mat, ingen annan gör det och det är ju inte kul att inte kunna välja vad man ska äta. Tråkigt om allt är slut.
Hjälp små barn! Bara hjälp dem! Tjafsa inte, strunta inte i dem, var inte svin. Bara hjälp dem.

Så många som gnäller över samhället, staten och människorna överlag här.
Så många som gnäller och bölar om att man ska hjälpa alla. Att alla tydligen får plats?! Men sen då? Och vad gör du? Kan man inte ens ta fem minuter för att hjälpa en ledsen liten pojke så kan man för fan inte ta in hela världens befolkning här heller.
Men ja, jag förstår. Det var inte inplanerat att hjälpa så bäst att då strunta i det. Annars hade väl hela dagsplaneringen rasat. Och så kan vi ju inte ha det. Vi behöver ju inte ta hand om varandra här. Nej, bättre att bara böla om hur dåligt allt sköts och jag menar, att göra något sådant här är ju inte det som är inne för stunden att bry sig om. Kan ju inte göra något som inte är inne. Förlåt, det är jag som inte vet bättre. Men med tanke på att jag faktiskt försöker göra något åt skit så är det mer okey för mig att gnälla och böla på alla andra och hur saker är uppbyggda. För jag sitter inte bara och gnäller, jag försöker ändra på det.

Igen, SKÄRP DIG!

Gillar

Kommentarer